Κόσμος

Απίστευτος ο Μπόρις Τζόνσον: Ζήτησε αμοιβή 315.000 ευρώ για μια ομιλία στις ΗΠΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε τον περασμένο Οκτώβριο σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ και έλαβε, σύμφωνα με την καταχώρησή του, 276.130 στερλίνες(314.830 ευρώ) αμοιβή για μια ομιλία 30 λεπτών αλλά και για τη συμμετοχή του σε μια 45λεπτη συζήτηση ενώπιον ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι εργάστηκε συνολικά 8,5 ώρες, κάτι που μεταφράζεται σε ωριαία αμοιβή 37.000 ευρώ. Είχε εξασφαλίσει επίσης δωρεάν μεταφορά και διαμονή για τον ίδιο και δύο συνοδούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ταξίδι του στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε περίπου έναν μήνα μετά την αποχώρησή του από τη Ντάουνινγκ Στριτ και λίγες ημέρες προτού επιχειρήσει μια θεαματική επιστροφή για να διαδεχθεί την Λιζ Τρας, η οποία τον διαδέχθηκε για λίγες εβδομάδες και παραιτήθηκε στις 20 Οκτωβρίου. Τελικά ο Μπόρις Τζόνσον έκανε πίσω και ο Ρίσι Σούνακ ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διατηρεί τη βουλευτική έδρα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί τα εισοδήματά του στο συγκεκριμένο μητρώο, δήλωσε επίσης ότι έλαβε 13.180 ευρώ από τον Ρούπερτ Μέρντοχ για τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για μια συνάντηση στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έχει ένα ράντσο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ