Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Οι Κινέζοι έφτιαξαν drone «ξεπατικωτούρα» του Bayraktar

Η China Electronics Technology Group Corporation, γνωστή ευρέως ως CETC, παρουσίασε το νέο της μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη διεθνή αεροδιαστημική έκθεση Zhuhai Airshow 2022, σύμφωνα με το Clash Report.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που παρουσιάστηκε στη μεγαλύτερη έκθεση όπλων της Κίνας, αποτελεί μία κατά πολλούς πιστή αντιγραφή του τουρκικού drone Bayraktar TB2.

Το mockup επαναλαμβάνει πλήρως τις μοναδικές τεχνικές λύσεις του τουρκικού drone και διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό. Ο κινητήρας είναι επίσης τοποθετημένος ανάμεσα στις ράμπες της ουράς. Ακόμη και η θέση της εισαγωγής αέρα του κινητήρα είναι πανομοιότυπη με το τουρκικό πρωτότυπο.

Το Clash Report είπε σαρκαστικά σε μια ανάρτηση στο Twitter ότι "Αν δεν μπορείς να τα νικήσεις, φτιάξ' τα κι εσύ".

Το 2021, η CETC έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών και πληροφορικής στην Κίνα. Η εταιρεία χειρίζεται επίσης ηλεκτρονικά μέρη και συστήματα για ραντάρ, πυραύλους, βασικά εξαρτήματα για δορυφόρους στο δίκτυο BeiDou, ημιαγωγούς, κεραίες για ασύρματη υποδομή καθώς και εξοπλισμό για τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Το Bayraktar TB2, γνωστό ευρέως ως "κυνηγός Pantsir" (λόγω των επιτυχημένων επιθέσεων εναντίον των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων Pantsir), είναι ένα τακτικό μη επανδρωμένο σύστημα αεροσκαφών μεσαίου ύψους, μεγάλης εμβέλειας. Αναπτύχθηκε από την Baykar, εταιρεία συμφερόντων του γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ