Κόσμος

Κρυπτονομίσματα: Πως μεγιστάνας έχασε $15 δισ., το 94% της περιουσίας του μέσα σε μια νύχτα

O διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος είχε περιουσία 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είδε την περιουσία του να καταστρέφεται κατά 94%, σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια την Τρίτη.

Σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη κατάρρευση του πλούτου που έχει βιώσει ποτέ ένας δισεκατομμυριούχος μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Την Τρίτη, ο 30χρονος διευθύνων σύμβουλος ανακοίνωσε ότι η FTX πωλείται στην ανταγωνιστική εταιρεία Binance προκειμένου να ανακουφιστεί από μια σοβαρή κρίση ρευστότητας. 

 

Ξαφνικές απώλειες αυτού του μεγέθους είναι κοινές μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, αλλά ποτέ ένας δισεκατομμυριούχος δεν έχασε ένα τόσο τεράστιο ποσοστό της περιουσίας του μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με το Insider.

Ο ιδρυτής της Meta Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε 29 δισεκατομμύρια δολάρια στις 3 Φεβρουαρίου, αλλά η καθαρή του περιουσία εξακολουθούσε να υπολογίζεται στα 84,3 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την ημέρα.

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, έχασε 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο ημέρες όταν ρώτησε τους χρήστες του Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην αυτοκινητοβιομηχανία του — αλλά παρέμεινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ομοίως, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, διατήρησε τη θέση του ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2019, παρά το γεγονός ότι είδε την περιουσία του να πέφτει κατά 36 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια νύχτα, όταν εγκατέλειψε το 25% της μετοχής του στην Amazon για να διευθετήσει το διαζύγιό του με την πρώην σύζυγό του Μακένζι Σκοτ.

Ένας δισεκατομμυριούχος που έφτασε κοντά στο ρεκόρ του Bankman-Fried είναι ο έμπορος Bill Hwang, ο οποίος τον Μάρτιο του 2021 έχασε ολόκληρη την περιουσία του 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε δύο ημέρες, αφού η εταιρεία του Archegos Capital Management αθέτησε τα δάνειά της.

Οι απώλειες του Bankman-Fried έρχονται στον απόηχο της καταστροφικής κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος. Ο Changpeng Zhao, ο ιδρυτής της Binance - του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων που εξαγοράζει την FTX - έχασε 79,4 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του φέτος ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...