Κόσμος

Twitter: "Έσπασε" κάθε ρεκόρ η χρήση του-Ο Έλον Μασκ ανοίγει «γραμμή παραπόνων»

Σε ένα από τα νεότερα tweets του σήμερα, ο νέος επικεφαλής του Twitter, Έλον Μασκ, αναφέρει το εξής: «Ο διαδικτυακός χειριστής τη γραμμής παραπόνων είναι ενεργός! Παρακαλούμε αναφέρετε τα παράπονά σας παρακάτω».


O δισεκατομμυριούχος, που τις τελευταίες ημέρες έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 4 δισ. δολαρίων, προέβη σε μια ειδική ανάρτηση για την οποία είχε μιλήσει και στο παρελθόν και έχει να κάνει με τα σχόλια των χρηστών για το Twitter.

Συγκεκριμένα, πριν μία εβδομάδα περίπου είχε αλλάξει το «αρχηγός Twitter-ας» που είχε στο bio του λογαριασμού του σε «Χειριστής Γραμμής Παραπόνων του Twitter», σχολιάζοντας εμμέσως την κατάσταση με τους εξοργισμένους χρήστες, έπειτα από την ανακοίνωση για τη χρέωση των 8 δολαρίων για το σήμα διαπίστευσης («blue tick») του Twitter.

Σήμερα, έκανε μια ειδική ανάρτηση επί του θέματος, όπου οι χρήστες αναρτούν στα σχόλια τα προβλήματα που έχουν με την υπηρεσία. Ο ένας λέει «θα ήθελα ένα "χέρι επιβεβαίωσης" (thumbs up) αντί για καρδιά». Άλλος αναφέρει ότι το timeline του έχει γεμίσει με tweets του ίδιου του Μασκ, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τον ρωτούν για την Tesla και αν τελικά πουλάει την εταιρεία. Φυσικά, οι περισσότεροι κάνουν χιούμορ ή απλά δείχνουν την αγανάκτηση και τον εξοργισμό τους.

Ρεκόρ χρήσης στο Twitter
Χθες, ο Μασκ έκανε μια άλλη ανάρτηση, όπου φάνηκε ενθουσιασμένος, δηλώνοντας πως σημειώθηκε νέο ρεκόρ χρήσης (όχι αριθμού χρηστών) της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Η χρήση του Twitter σημείωσε νέο ρεκόρ όλων των εποχών. Ελπίζω να μην λιώσουν οι σέρβερ!».

Το σχόλιο αυτό ήρθε έπειτα από τις δηλώσεις του στις 07/11 που παρότρυνε τους χρήστες να ψηφίσουν υπέρ των Ρεπουμπλικανών, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε «να τα μπαλώσει».

Τσακωμοί με τις διαφημιστικές εταιρείες
Η κατάσταση με την υπηρεσία παραμένει έκρυθμη από τότε που ανέλαβε τα ηνία και προέβη σε μαζικές απολύσεις, ενώ πολλοί διαφημιζόμενοι σταμάτησαν τις καμπάνιες τους, οδηγώντας σε τεράστια πτώση εσόδων για την κοινωνική πλατφόρμα.

Απο τότε που ο Μασκ ολοκλήρωσε την εξαγορά, υπάρχουν πολλαπλές αναφορές για ρητορική μίσους και εκμετάλλευση του δικτύου, ενώ ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων παρότρυνε τις επιχειρήσεις να σταματήσουν να διαφημίζονται στο Twitter «μέχρι να ληφθούν μέτρα για να γίνει ασφαλής χώρος». Ο Μασκ από τη μεριά του κατηγόρησε τις επιχειρήσεις ότι συμμετέχουν σε μποϊκοτάζ, το οποίο «προσπαθεί να καταστρέψει την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μασκ απείλησε με «thermonuclear name & shame», ότι δηλαδή θα κατονόμαζε συγκεκριμένα άτομα και καμπάνιες, που κάνουν το μποϊκοτάζ, οδηγώντας τους ακολούθους του σε στοχευμένες επιθέσεις, όπως υπονοείται.

Μετά από το ξέσπασμα αυτό, κανονίστηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους των διαφημιστικών, όπου ο Μασκ θα προσπαθήσει να τους καθησυχάσει σχετικά με τις εξελίξεις της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Μπέρδεμα με το σήμα επαλήθευσης
Σπασμωδικές κινήσεις φαίνεται να γίνονται και στο τμήμα του «σήματος επαλήθευσης», καθώς από σήμερα ξεκίνησε να εμφανίζεται και η νέα μορφή του: ένα γκρι «νι», το οποίο δίνεται σε «high-profile» χρήστες.

Ο διάσημος YouTuber τεχνολογίας, Μαρκές Μπράουνλι, έλαβε σήμερα το δικό του, για το οποίο ενημέρωσε τους ακολούθους του, όμως στη συνέχεια εξαφανίστηκε και ο ίδιος ο Μασκ του απάντησε: «το σκότωσα».

Οι κινήσεις του Μασκ σίγουρα δεν φαίνεται να είναι πολύ καλά υπολογισμένες, ενώ το «μπλε σήμα» παραμένει ως έχει, δηλαδή θα είναι για τους συνδρομητές «Twitter Blue». Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί η χρήση του νέου σήματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...