Κόσμος

Twitter - Οπισθοχώρηση Μασκ: Ζητά από τους απολυμένους να επιστρέψουν

Η εποχή του Έλον Μασκ στο Twitter ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο επιδιώκει να βάλει το στίγμα του στην πλατφόρμα με μια σειρά αλλαγών, ενισχύοντας την ελευθερία του λόγου και εφαρμόζοντας ένα σχέδιο με επίκεντρο τη διαδικασία επαλήθευσης των ψευδών λογαριασμών.

Από τις πρώτες του κινήσεις που είδαμε παράλληλα ήταν το «ξήλωμα» των διοικητικών στελεχών, κι έπειτα το βαθύ «μαχαίρι» στις θέσεις εργασίας καθώς ανακοινώθηκαν μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απολύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία την Παρασκευή υπολογίζονται σε σχεδόν 3.700 άτομα. Πρόκειται για το 50% των περίπου 7.500 εργαζομένων της.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία προσεγγίζει δεκάδες υπαλλήλους που έχασαν τη δουλειά τους και τους ζητά να επιστρέψουν. Πολλοί από αυτούς είτε απολύθηκαν κατά λάθος είτε είναι πολύ σημαντικοί για τις αλλαγές που θέλει να φέρει ο δισεκατομμυριούχος, αναφέρει το πρακτορείο.

Το Twitter περιόρισε το εργατικό του δυναμικό σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος μετά την εξαγορά του Μασκ, η οποία έκλεισε στα τέλη Οκτωβρίου. Πολλοί υπάλληλοι έμαθαν ότι έχασαν τη δουλειά τους μετά την ξαφνική αναστολή της πρόσβασής τους σε εταιρικά συστήματα, όπως το email και το Slack.

Τα αιτήματα για επιστροφή των εργαζομένων καταδεικνύουν πόσο βιαστική και χαοτική ήταν η διαδικασία, σχολιάζει το Bloomberg.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Το Master plan ΗΠΑ-Ισραήλ διάνοιξης του "θαλάσσιου καναλιού Μπέν Γκουριόν" σβήνει τη Διώρυγα του Σουέζ- Έρχονται τεκτονικές αλλαγές σε Παγκόσμιο εμπόριο και άμυνα

Ισραήλ -ΗΠΑ φαίνεται ότι προωθούν  την κατασκευή του  «Καναλιού Μπεν Γκουριόν», με το οποίο θα συνδεόταν ο κόλπος της...
Ελληνοτουρκικά 0

Τρόμος για την Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) του στόλου μας από τους Τούρκους- "Άρον -άρον" ενεργοποιούν το σόναρ ανίχνευσης δυτών "Aras-2023"

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι τα λιμάνια τους στα μικρασιατικά παράλια και οι κρίσιμες σταθερές εγκαταστάσεις παροχής ...