Κόσμος

Στρατιωτικές στολές του ελληνικού Στρατού πωλούνται σε ιστότοπο

Ιστότοπος στην Ιρλανδία πουλάει είδη και στρατιωτικές στολές από τον γαλλικό, τον ελληνικό, τον γερμανικό, τον βρετανικό, τον βελγικό Στρατό

Η Στρατιωτική Αστυνομία της Ιρλανδίας εξετάζει πώς ένας αμερικανικός ιστότοπος απέκτησε δήθεν νόμιμες στολές των Δυνάμεων Άμυνας παρά το γεγονός ότι η πώληση τέτοιων ειδών αποτελεί ποινικό αδίκημα στην Ιρλανδία, αναφέρει ρεπορτάζ του thejournal.ie.

Παρόλο που ο ιστότοπος που πωλούσε τα είδη δήλωσε ότι αγοράστηκαν “από αξιόπιστες επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης που εδρεύουν εκτός Ιρλανδίας”, εκπρόσωπος των Αμυντικών Δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα.

Η πώληση ή η αγορά στρατιωτικής περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων των στολών, αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με τον νόμο περί άμυνας του 1954 στην Ιρλανδία.

Είναι επίσης αδίκημα να φοράει κανείς στρατιωτικές στολές αν δεν αποτελεί μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγές ανέφεραν ότι υπάρχουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο οι στολές να πέσουν στα χέρια αντιφρονούντων Ρεπουμπλικάνων και επικίνδυνων ατόμων, ώστε να μπορούν να παριστάνουν τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως συνέβη στο παρελθόν με τον IRA και άλλες εγκληματικές οργανώσεις.

Η Journal βρήκε τις στολές, με εμφανή σήμανση του βαθμού του στρατιώτη τριών αστέρων σε τουλάχιστον ένα από τα είδη, στον ιστότοπο μιας εταιρείας στις ΗΠΑ.

Η στρατιωτική στολή, που φοριέται από στρατιώτες σε ενεργό υπηρεσία, η οποία στην Ιρλανδία περιλαμβάνει καθήκοντα φρουράς στο Dáil, την Κεντρική Τράπεζα και άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες, αναφερόταν στους νομικούς περιορισμούς για την πώληση και την προμήθεια των στολών στην Ιρλανδία.

Η ιστοσελίδα πουλάει και διαφημίζεται ως τόπος για τους λάτρεις της αγοράς στρατιωτικών ειδών.

Πωλεί είδη στολών από τον γαλλικό στρατό, τον ελληνικό, τον γερμανικό, τον βρετανικό, τον βελγικό και τον στρατό του Ομάν.

Η ιστοσελίδα περιγράφει την πώληση ως εξής: “Paddyflage, Lepretarn, ιρλανδική DPM. Αυτό το σχέδιο είναι εξαιρετικά σπάνιο και η κατοχή του στην Ιρλανδία αποτελεί έγκλημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ