Κόσμος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Μπέσνικ Μπισλίμι εκδιώχθηκε από τη Σερβία

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου Μπέσνικ Μπισλίμι εκδιώχθηκε από τη Σερβία την Πέμπτη, ενώ ήταν καθ' οδόν για την πρωτεύουσα Βελιγράδι, αναφέρει το dpa.

Ο Μπισλίμι επρόκειτο να συμμετάσχει σε συνέδριο του ανεξάρτητου think-tank Center for Security Policy (Centre for Security Policy) στο Βελιγράδι, την Παρασκευή. Ένας από τους διοργανωτές του συνεδρίου εξήγησε ότι η συνοδεία του Μπισλίμι σταμάτησε από Σέρβους αστυνομικούς περίπου μία ώρα πριν φτάσει στο Βελιγράδι και ότι του δόθηκε εντολή να επιστρέψει στο Κόσοβο.

Σέρβοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου εκδιώχθηκε για "λόγους ασφαλείας". Ο Μπισλίμι επιβεβαίωσε το περιστατικό στο κοσοβάρο portal koha.net. Οι σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου είναι τεταμένες.

Η πρώην σερβική επαρχία, που σήμερα κατοικείται σχεδόν αποκλειστικά από Αλβανούς, κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της το 2008. Η Σερβία συνεχίζει να διεκδικεί την πρώην επαρχία της, η οποία αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητη χώρα από περισσότερα από 100 κράτη. Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Σερβία δεν θα επιτρέψει τη δίωξη και τη δολοφονία του λαού της , καθώς οι εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο κινδυνεύουν να αναζωπυρωθούν καθώς πλησιάζει η προθεσμία για τις αρχές στην Πρίστινα να αναγκάσουν τους Σέρβους να αλλάξουν πινακίδες στα αυτοκίνητα. . 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ