Κόσμος

Ιταλία-Σαλβίνι: Υπόσχεται γέφυρα προς τη Σικελία

Ένα όνειρο αιώνων για τη δημιουργία μίας γέφυρας που θα συνδέει τη Σικελία και τη νότια Ιταλία προσπαθεί να αναβιώσει ο νέος υπουργός Υποδομών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι.

Ο γραμματέας της Λέγκας, εταίρος στην κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε ότι θα αρχίσει ξανά η συζήτηση για τη γέφυρα από τη Μεσίνα της Σικελίας στη Καλαβρία.

Τα φέρι μποτ που κινούνται σήμερα στο στενό κοστίζουν μέσα σε ένα χρόνο περισσότερο από όσο θα κοστίσει όλη η γέφυρα, εξήγησε ο Σαλβίνι στη Rai.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πρόκειται, όπως σημειώνει ο Guardian, για ένα σχέδιο που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε απορρίψει λόγω κόστους, δυσκολίας στην κατασκευή και των επιπτώσεων που θα έχει στο περιβάλλον. Όλα αυτά σε μια περιοχή με σεισμικότητα από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Το όνειρο για τη γέφυρα πηγαίνει πίσω στην εποχή των Ρωμαίων. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος γράφει ότι οι Ρωμαίοι το 251 π.Χ είχαν φτιάξει μια «γέφυρα» με βαρέλια και βάρκες για να μεταφέρουν 140 πολεμικούς ελέφαντες που είχαν πάρει λάφυρα κατά τον Πρώτο Καρχηδονιακό Πόλεμο.

Τον 20ο αιώνα ο Μπενίτο Μουσολίνι είχε ονειρευτεί και αυτός τη γέφυρα προς τη Σικελία, αλλά κανένα σχέδιο του φασίστα δικτάτορα δεν προχώρησε.

Πιο πρόσφατα, στα τέλη της δεκαετίας του ‘90, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι είχε εξασφαλίσει μερική χρηματοδότηση από την ΕΕ για τα 6 δισ. ευρώ του σχεδίου. Η κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι που τον διαδέχτηκε είχε απορρίψει το σχέδιο.

Αλλά ούτε ο Μπερλουσκόνι ούτε και ο Σαλβίνι αποθαρρύνονται από το κόστος ή τα επικίνδυνα ρήγματα στο υπέδαφος. «Επιτέλους ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις», είπε ο Σαλβίνι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...