Κόσμος

Πυρά Αμερικανού βουλευτή σε Ερντογάν: Aπειλεί εναντίον της Ελλάδας - »Να μην τους δώσουμε τα F-16»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μείνουν άπραγες καθώς ο Ερντογάν απειλεί με στρατιωτική δράση εναντίον της Ελλάδας. Στη δήλωση αυτή προέβη ο βουλευτής Φρανκ Παλόν, αντιδρώντας στο δημοσίευμα των New York Times με τίτλο «Οι εκλογές πλησιάζουν, ο Ερντογάν ανεβάζει ξανά την ένταση με την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι τα στρατεύματά της «μπορεί να φτάσουν ξαφνικά μια νύχτα» στην Ελλάδα. Με τον πληθωρισμό ανεξέλεγκτο και τη λίρα να βυθίζεται, μια κατασκευασμένη κρίση μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βουλευτής τονίζει πως αυτός ακριβώς είναι ο λόγος -εννοεί την τουρκική στρατιωτική απειλή εναντίον της Ελλάδας- που πρέπει να σταματήσουμε την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος και θα μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει εναντίον ενός άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο ραβίνος Shmuley επιτέθηκε εναντίον του Ερντογάν και του Δρ. Οζ, ο οποίος διεκδικεί έδρα γερουσιαστή στην Πενσιλβάνια, με στόχο να αναδειχθεί σε «Δούρειο Ίππο» της Τουρκίας στην αμερικανική Γερουσία.

Όπως δήλωσε, ο Ερντογάν είναι μια παγκόσμια απειλή. «Ο Δρ. Οζ αρνείται να καταδικάσει την επιθετικότητά του. Οι εκλογές απέχουν δύο εβδομάδες. Έχουμε έναν πιθανό γερουσιαστή με απροσδιόριστο βαθμό επιρροής από έναν τύραννο της Μέσης Ανατολής που είναι ο πιο φανατικός αντισημίτης στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι "δίνουν τα ρέστα τους" για την αγορά των F-16BLOCK-70 από τις ΗΠΑ ενώ "ανακαλύπτουν" πρόβλημα στο λογισμικό και διακοπές παράδοσής τους

Ακόμη και στην χειρότερη περίπτωση για την Ελλάδα, της πώλησης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία 40F-16 BLOCK-70 και 80 κίτ...