Κόσμος

Bloomberg: Οι χώρες της G7 δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν την Ουκρανία

Οι χώρες της G7 - ουσιαστικά η συλλογική Δύση - δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν την Ουκρανία. Ως εκ τούτου, δεν υιοθετήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις στο τέλος της συνάντησης, δήλωσε το Bloomberg.

Το Bloomberg έχει στη διάθεσή του σχέδιο δήλωσης των χωρών της G7 μετά τη συνάντηση υπό το φως του μαζικού χτυπήματος της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η συλλογική Δύση, αν πιστέψουμε το κείμενο του σχεδίου, δεν ξέρει πώς να βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου. Ως εκ τούτου, οι εκπρόσωποι της G7 αποφάσισαν απλώς να επαναλάβουν τα δικά τους σημεία συζήτησης, τα οποία ακούμε εδώ και μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι χώρες δεν πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα ή όπλα, ανέφερε το συγκεκριμένο δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης.

Το Κίεβο, όπως συμφωνήθηκε στην G7, θα λάβει "οικονομική, ανθρωπιστική, στρατιωτική, διπλωματική και νομική υποστήριξη". Ωστόσο, δεν είναι σαφές με ποια μορφή, σε ποιο χρονικό πλαίσιο και σε ποιο βαθμό. Χρησιμοποιείται η διατύπωση "για όσο διάστημα απαιτείται".

Εν ολίγοις, οι χώρες της G7 εξακολουθούν να προβληματίζονται και δεν καταλαβαίνουν πώς να αντιδράσουν στην αύξηση των επιτοκίων της Ρωσίας. Αλλά για παν ενδεχόμενο, προειδοποιούν ότι αν πραγματοποιηθούν πλήγματα κατά των δυτικών υποδομών, θα ακολουθήσει μια "ενιαία και αποφασιστική απάντηση".
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ