Κόσμος

Downtown Circle: Η «μητρόπολη» που χτίζεται 550 μέτρα πάνω από το Ντουμπάι

Σχεδιάστηκε να έχει ύψος 550 μέτρα και περίμετρο 3.000 μέτρα και να αποτελείται από δύο διασυνδεόμενους βασικούς δακτύλιους, στους οποίους θα φιλοξενούνται χώροι κατοικιών, εμπορίου, πολιτισμού και δημόσιοι χώροι. 

Ουσιαστικά, ο Downtown Circle θα τυλίγει το υψηλότερο κτήριο του πλανήτη, τον ουρανοξύστη Burj Khalifa. Το Znera αποκαλεί «συνεχή μητρόπολη» τον ουρανοξύστη Downtown Circle και πιστεύει ότι θα προσφέρει λύση στην ταχύτατη αστικοποίηση του Ντουμπάι και αύξηση του πληθυσμού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η προτεινόμενη μεγα-δομή προσφέρει εναλλακτική στους πύργους που απαντώνται στις περισσότερες μητροπολιτικές περιοχές. Με περίμετρο τριών χιλιομέτρων, ο δακτύλιος λειτουργεί ως μία συνεχή μητρόπολη που είναι ευέλικτη και κοιτά μπροστά» σχολίασαν οι αρχιτέκτονες.

Ανάμεσα στους δακτύλιους απλώνεται, σαν σε σάντουιτς, μία «στρώση» πράσινου την οποία το ZNera χαρακτηρίζει «πράσινο πνεύμονα» των κτιρίων.

Δείτε πώς θα μοιάζει το Downtown Circle

Βιώσιμος σχεδιασμός για το μέλλον

Στο Ντουμπάι οι θερμοκρασίες συχνά ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι αρχιτέκτονες θέλουν το σχέδιό τους να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τη βιωσιμότητα στην περιοχή.

«Ολόκληρη η οροφή θα είναι μια έκταση από ηλιακούς συλλέκτες. Αυτό που θέλουμε επίσης να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε μια τεχνολογία που έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει σε προηγούμενο έργο, τις ηλιακές κυψέλες υδρογόνου», δήλωσαν οι αρχιτέκτονες.

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να μετατρέψει το νερό σε υδρογόνο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να τροφοδοτήσει τον κλιματισμό και να παρέχει ενέργεια στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...