Κόσμος

Σαουδική Αραβία: Θα φιλοξενήσει τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες στην έρημο

Οι «Times» αναφέρουν ότι η προσφορά της Σαουδικής Αραβίας ήταν ύψους 440.000.000 λιρών κι ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ! Ως εκ τούτου, «εγκρίθηκε ομόφωνα» από το Ασιατικό Ολυμπιακό Συμβούλιο (OCA).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Νίομ αποτελεί ένα τεράστιο πρότζεκτ στην περιοχή Τρογένα, όπου σύμφωνα με την ιστοσελίδα του: «Οι χειμερινές θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν και οι θερμοκρασίες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους είναι γενικά δέκα βαθμούς χαμηλότερες από την υπόλοιπη περιοχή».

Δείτε βίντεο του NEOM:

Είναι το πιο φιλόδοξο έργο του πρίγκιπα, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν ως μέρος του σχεδίου ανάπτυξης του «Kingdom's Vision 2030» για τη μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο και τη μεταμόρφωση της οικονομίας της χώρας.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ Μπιν Τουρκί Αλ-Φαϊζάλ έγραψε στο Twitter«Με την απεριόριστη υποστήριξη της σαουδαραβικής ηγεσίας και του διαδόχου στον αθλητικό τομέα, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε ότι κερδίσαμε τον διαγωνισμό για τη φιλοξενία των AWGs (Ασιατικές Χειμερινοί Αγώνες) TROJENA 2029, ως η πρώτη χώρα στη Δυτική Ασία».

Η ανάπτυξη της Τρογένα αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και θα προσφέρει υπαίθριο σκι, μια τεχνητή λίμνη γλυκού νερού και ένα φυσικό καταφύγιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έργου.


 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...