Κόσμος

Haaretz: Τι ήθελαν οι πράκτορες της ισραηλινής Σιν Μπετ στην Αθήνα

Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ρόνεν Μπαρ, πραγματοποίησε μια σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε το Σάββατο (01/10) η εφημερίδα «Haaretz», εν μέσω ενός σκανδάλου τηλεφωνικών υποκλοπών με λογισμικό ισραηλινής κατασκευής που έχει δημιουργήσει προβλήματα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει η ισραηλινή εφημερίδα, το σκάνδαλο που σιγοβράζει από πέρυσι, εξερράγη στα τέλη Ιουλίου, όταν ένας πολιτικός της αντιπολίτευσης κατέθεσε νομική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας, υποστηρίζοντας απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του τηλεφώνου μέσω κατασκοπευτικού λογισμικού γνωστού ως «Predator» από την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές ασφαλείας, η «Haaretz» ανέφερε ότι ο Μπαρ βρέθηκε κρυφά στην Αθήνα για μια ημέρα, την Τετάρτη (28/09), ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Ομέρ Μπαρλέβ, βρισκόταν εκεί σε επίσημο ταξίδι. Κατά την επιστροφή του Μπαρ στο Ισραήλ την Πέμπτη (29/09), είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιαΐρ Λαπίντ.

Οι πηγές δήλωσαν στη «Haaretz» ότι ο Μπαρ δεν συμμετείχε στις συναντήσεις του Μπαρλέφ με Έλληνες αξιωματούχους με θέμα το έγκλημα στον κυβερνοχώρο και άλλα θέματα και ότι το σύντομο ταξίδι του δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο με το spyware.

Η Σιν Μπετ αρνήθηκε να σχολιάσει, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...