"Για τον γνώστη, το γάλα είναι κάτι περισσότερο από ένα αθώο γεωργικό προϊόν", αναφέρεται σε ένα άρθρο.
Η Eva Vlaardingerbroek, διαμορφωτής πολιτικής γνώμης και πρώην πολιτικός στο Φόρουμ για τη Δημοκρατία, λέγεται ότι είναι μία από τις φυσιογνωμίες αυτών των ακροδεξιών γαλαζοαίματων. Υπερασπίστηκε τις διαμαρτυρίες των αγροτών στις Κάτω Χώρες στο αμερικανικό talk show Tucker Carlson Tonight τον Ιούλιο και αργότερα δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία στο Twitter με μερικά μπουκάλια γάλακτος στα χέρια της. "Έχω μια φήμη (ως γαλακτοκόμος) να διατηρήσω και να υποστηρίξω τους αγρότες", έγραψε η Vlaardingerbroek.
Ανοχή στη λακτόζη
Ο Willem Wagenaar, ερευνητής για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό στο Ίδρυμα Άννα Φρανκ, βλέπει εδώ ένα σύμβολο του "λευκού" κολεκτιβισμού. "Τα άτομα ευρωπαϊκής καταγωγής έχουν γενικά μια φυσική ανοχή στη λακτόζη συχνότερα από τα άτομα άλλων καταβολών. Το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τη σκέψη της πλευράς μας που αποτελεί κεντρικό θέμα της ιδεολογίας", δήλωσε ο ερευνητής.
«Soyboy»
Σύμφωνα με την NPO3, οι ακροδεξιοί υποστηρικτές των γαλακτοκομικών προϊόντων υποστηρίζουν την κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων για την προώθηση της φυσικής κατάστασης. Απέναντι σε αυτό το ιδεώδες είναι ο λεγόμενος "soyboy", ένα αρχέτυπο του αδύναμου, προοδευτικού άνδρα. "Ορισμένοι από τους ακροδεξιούς εξτρεμιστές ανησυχούν για τον λεγόμενο "εκφυλισμό"", συνέχισε ο Wagenaar. "Αυτό αντιπροσωπεύει την αποδυνάμωση της λευκής φυλής ή του δυτικού πολιτισμού. Ειδικά για τους άνδρες λέγεται ότι χρειάζονται κρέας και γαλακτοκομικά για να παραμείνουν δυνατοί και υγιείς. Αυτή η σωματική δύναμη, στα μάτια τους, είναι άκρως απαραίτητη για να αναπαραχθούν και, αν χρειαστεί, να αμυνθούν ενάντια στους θεωρούμενους εχθρούς".