Κόσμος

Πούτιν: Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας η δολιοφθορά στους Nord Stream -Τι συζήτησε με τον Ερντογάν

Google Logo Προσθέστε το pentapostagma.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πούτιν εξέφρασε τις απόψεις του για «αυτήν την άνευ προηγουμένου πράξη δολιοφθοράς, στην πραγματικότητα μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, κατά των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των περιορισμών για τη μεταφορά ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων στις διεθνείς αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τον Ρώσο ομόλογό του να παρατείνει τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών, η ισχύς της οποίας λήγει στα τέλη Νοεμβρίου και μπορεί να ανανεωθεί με την υποστήριξη της Ρωσίας και των υπόλοιπων τριών πλευρών (Ουκρανία, Τουρκία και ΟΗΕ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν συζήτησε επίσης με τον Πούτιν το θέμα της προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσική Ομοσπονδία, για το οποίο έχει εκφράσει την αντίθεσή του, ενώ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να δώσει άλλη μια ευκαιρία στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

«Μπάσταρδοι Γερμανοί»! Σάλος στη Γερμανία: Αστυνομικοί με τουρκική και αραβική καταγωγή φέρονται να απειλούν Γερμανούς συναδέλφους τους

Η υπόθεση του Βερολίνου θέτει επομένως ένα επιτακτικό ερώτημα: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι μηχανισμοί ελέγχου της...
Ρωσία 0

Διαλύεται η συμμαχία Άγκυρας-Μόσχας! Γιατί Ελλάδα και Ρωσία «συμφώνησαν» στην πράξη στον ΟΗΕ για την Λιβύη με φόντο το Τουρκολιβυκό μνημόνιο;

Οι Ρώσοι δεν θέλουν και αυτοί το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο αφού μέσω του Αιγαίου θέλουν να κινούνται τα πλοία τους...