Κόσμος

Ισραηλινοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα εμβόλια COVID-19 προκαλούν παρενέργειες: Δείτε Βίντεο που διέρρευσε

Ισραηλινοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένες παρενέργειες που εμφανίστηκαν μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 προκλήθηκαν από το εμβόλιο της Pfizer, σύμφωνα με βίντεο που διέρρευσε .

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ (ΥΕ) ανέθεσε σε ερευνητές να αναλύσουν αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών που υποβλήθηκαν από Ισραηλινούς και οι ερευνητές παρουσίασαν ευρήματα από το νέο σύστημα επιτήρησης σε μια εσωτερική συνάντηση τον Ιούνιο του 2022, βίντεο της οποίας ελήφθη από έναν Ισραηλινό δημοσιογράφο.
 
 
 
 

Πλάνα από τη συνάντηση διέρρευσαν στον Yaffa Shir-Raz, δημοσιογράφο υγείας και ερευνητή επικοινωνίας κινδύνου. Η Shir-Raz δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνάντηση. Οι Epoch Times εξέτασαν πλάνα από ολόκληρη τη συνάντηση και ζήτησαν βασικά μέρη να μεταφραστούν ανεξάρτητα για αυτήν την ιστορία.

Περίπου δύο μήνες μετά τη συνάντηση, το Υπουργείο Υγείας δημοσίευσε μια δημόσια έκθεση σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης δεδομένων. 

« Η αναφορά παρουσιάζει όλα τα κρούσματα που αναφέρθηκαν σε κοντινή απόσταση από τη λήψη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και δεν υποδηλώνει απαραίτητα αιτιώδη σχέση μεταξύ της λήψης του εμβολίου και του αναφερόμενου φαινομένου », ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην έκθεση.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Υγείας δεν επέτρεψαν ή αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικές. Αντίθετα, ένας εκπρόσωπος έστειλε ένα δελτίο τύπου με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2021, το οποίο ανήγγειλε τη «σύσταση ενός ειδικού αρχηγείου πληροφοριών για την καταπολέμηση του κορωνοϊού».

Ο Ζουράτ αρνήθηκε να σχολιάσει.

«Δεν είμαι πλέον μέρος του έργου. Δυστυχώς, δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Παρακαλώ παραπέμψτε  τα ερωτήματά σας στο MOH», είπε στους The Epoch Times μέσω μηνύματος στο Facebook.

Αίτημα για σχολιασμό στην Δρ. Αιμιλία Άνις, διευθύντρια του Τομέα Επιδημιολογίας του Υπουργείου Υγείας και παρευρισκόμενο στη συνάντηση, επεστράφη από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που τέθηκαν στον Άνις.

Ο Μπέρκοβιτς δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Rechallenge

Η επανέκκληση στη φαρμακοεπαγρύπνηση είναι ένας από τους παράγοντες για τον προσδιορισμό της αιτιότητας και αναφέρεται στην εκ νέου χορήγηση του ίδιου εμβολίου ή φαρμάκου μετά την υποχώρηση ενός ανεπιθύμητου συμβάντος για να εξεταστεί εάν το ίδιο συμβάν εμφανίζεται ξανά.

Ο Δρ Robert Malone, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αγγελιοφόρου RNA (mRNA) πάνω στην οποία κατασκευάστηκε το εμβόλιο της Pfizer, είπε στους The Epoch Times ότι η επαναπρόκληση είναι μια «τυποποιημένη πρακτική φαρμακευτικής κλινικής δοκιμής» που μπορεί να παρέχει οριστική απόδειξη της αιτιότητας.

« Οι αναφορές της επανέκκλησης στην ισραηλινή μελέτη δεν αποδεικνύουν αιτιότητα », σύμφωνα με τον Malone. Μόνο μια επίσημη δοκιμασία επαναφοράς θα μπορούσε, είπε. Η ανάλυση, ωστόσο, «υποδεικνύει και υποστηρίζει έντονα την αιτιότητα», είπε.

Ο Δρ Harvey Risch, ομότιμος καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Yale, είπε στους Epoch Times μέσω email ότι οι ερευνητές «έχουν ουσιαστικά δίκιο» στα συμπεράσματά τους ότι τα εμβόλια προκάλεσαν τα ανεπιθύμητα συμβάντα.

Ερευνητές σε άλλες χώρες έχουν πει στο παρελθόν ότι υπάρχουν σχέσεις μεταξύ ορισμένων εμβολίων και ορισμένων παρενεργειών.

Άλλα ευρήματα που δεν δημοσιοποιήθηκαν

Το σύστημα επιτήρησης του Ισραήλ ανανεώθηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο συλλέχθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως τον Μάιο.

Το σύστημα επιτήρησης έλαβε συνολικά 8.000 αναφορές, εκ των οποίων οι 1.741 αφαιρέθηκαν επειδή παρείχαν ελλιπείς ή διπλές πληροφορίες.

Από τις 6.259 αναφορές που παρουσιάστηκαν, οι 599 αφορούσαν παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, 299 για εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών και 5.411 για ενήλικες 18 ετών και άνω. Περισσότερες οι γυναίκες από άντρες συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.

Εντοπίστηκαν συνολικά 29 κατηγορίες ανεπιθύμητων ενεργειών. Ωστόσο, αναλύθηκαν μόνο δεδομένα για τις πέντε πρώτες κατηγορίες με τις περισσότερες αναφορές: νευρολογικές (395 αναφορές), γενικές παρενέργειες (295), διαταραχές εμμήνου ρύσεως (282), μυοσκελετικές διαταραχές (279) και στο πεπτικό, στα νεφρά και στο ουροποιητικό σύστημα (192).

Πολλές από τις αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες διαπιστώθηκε ότι είναι μακροχρόνιες, κάτι που οι ερευνητές είπαν στη συνάντηση ότι το φυλλάδιο που παραδόθηκε στους λήπτες των εμβολίων λέει το αντίθετο. Είπαν επίσης ότι οι αξιωματούχοι της Pfizer τους είπαν πως δεν γνώριζε μακροχρόνια συμπτώματα.

Οι ερευνητές είπαν επίσης ότι εντόπισαν νέες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται στο φυλλάδιο, όπως πόνοι στην πλάτη.

Στην επίσημη έκθεση που δόθηκε αργότερα στο κοινό, το Υπουργείο Υγείας δεν διευκρίνισε γιατί οι ερευνητές έμειναν απρόσεκτοι από τη διάρκεια των γεγονότων και τις παρενέργειες. Η υπηρεσία υγείας δήλωσε επίσης ότι δεν εντοπίστηκαν νέα περιστατικά.

Ο Shir-Raz, ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε την ιστορία είπε ότι η καθυστέρηση στην αναφορά των αποτελεσμάτων περιελάμβανε τη μη κοινοποίηση των δεδομένων με την ομάδα εμπειρογνωμόνων του MoH που συγκλήθηκε κοντά στα τέλη Ιουνίου για να αποφασίσει εάν θα συστήσει το εμβόλιο Pfizer για παιδιά ηλικίας 6 ετών μήνες έως 5 χρόνια.

«Έχουμε το πρωτόκολλο αυτής της συνάντησης, επομένως γνωρίζουμε ότι διευκρινίζει ποια έγγραφα τους παρουσιάστηκαν όταν έλαβαν την απόφασή τους και δεν υπήρχε καμία αναφορά σε αυτή τη μελέτη στο πρωτόκολλο», είπε ο Shir-Raz στους The Epoch Times, επικαλούμενος Υπουργείο Υγείας. έγγραφο ( pdf ) που απέκτησε. «Έτσι το έκρυψαν ακόμη και από τους δικούς τους ειδικούς».

Η Shir-Raz, η οποία απολύθηκε από τη δουλειά της πέρυσι επειδή έγραψε άρθρα επικριτικά για τον χειρισμό του lockdown και των στατιστικών θανάτων από τον COVID-19 από το Υπουργείο Υγείας, είπε ότι το έκανε για «να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

«Τους τελευταίους δύο μήνες, έχω αφιερωθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου σε αυτήν την ιστορία μόνο… Δεν είναι απλώς ένα άλλο θέμα για μένα, δεν είναι άλλο ένα άρθρο», είπε η Shir-Raz. «Για μένα, είναι η αποκάλυψη της αλήθειας. Επειδή δεν είναι μόνο τοπικό… Έχει διεθνείς επιπτώσεις».

Σύνδεση ΗΠΑ

Το Ισραήλ ήταν συχνά η πρώτη χώρα που ανέφερε σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Τα δεδομένα του αναφέρονται τακτικά από υπηρεσίες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του CDC.

Η Δρ Sharon Alroy-Preis, Ισραηλινή αξιωματούχος που είπε ότι είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων, έχει παρουσιάσει δεδομένα τέσσερις φορές στο CDC και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ από τον Σεπτέμβριο του 2021, με πιο πρόσφατη τον Απρίλιο του 2022.

« Τα τρέχοντα στοιχεία υποστηρίζουν μια αιτιολογική συσχέτιση μεταξύ του εμβολιασμού με mRNA COVID-19 και της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας», δήλωσε ο Δρ. Τομ Σιμαμπουκούρο, ερευνητής υγείας στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna χρησιμοποιεί επίσης τεχνολογία mRNA. Η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είναι δύο μορφές καρδιακής φλεγμονής που μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο .

Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 τείνουν να είναι ήπιες και τυπικά διαρκούν μόνο λίγες ημέρες, σύμφωνα με το CDC. Άλλες καταστάσεις μετά τον εμβολιασμό περιγράφονται ως ανεπιθύμητες ενέργειες.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ζητήματα υγείας που έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούνται από ένα εμβόλιο, ενώ μια ανεπιθύμητη ενέργεια είναι μια ιατρική κατάσταση που μπορεί να σχετίζεται ή να μην σχετίζεται με το εμβόλιο.

Το Γραφείο Ασφάλειας Εμβολιασμών του CDC αρνήθηκε να σχολιάσει τα ευρήματα του Ισραήλ. «Το CDC συνεχίζει να παρακολουθεί την ασφάλεια των εμβολίων για τον COVID-19 και καθιστά διαθέσιμες πληροφορίες στο κοινό έγκαιρα και με διαφάνεια», είπε στους The Epoch Times μέσω email.

Η Pfizer και η Moderna δεν έχουν απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Ισραήλ χορήγησε κυρίως το εμβόλιο της Pfizer, συνάπτοντας μια μοναδική συμφωνία ( pdf ) με τη φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ. Το Ισραήλ έλαβε γρήγορα δόσεις Pfizer. Σε αντάλλαγμα, η χώρα επέτρεψε στα στελέχη της Pfizer να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα εθνικά δεδομένα υγείας.

 
 
 
 
 
 
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...