Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: "Στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια μοιράζουν κουβέρτες για τον χειμώνα"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να πείσει το εσωτερικό του ακροατήριο, εν όψει των εκλογών του 2023, πως ό,τι κάνει είναι αποτελεσματικό, είπε ότι τα κοινοβούλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση μοιράζουν κουβέρτες για τον χειμώνα, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο πρόβλημα ενέργειας.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης, στράφηκε στο κοινό που παρακολουθούσε και σαν σε τοκ σόου ρώτησε: "Αλλά η Τουρκία έχει τέτοιο πρόβλημα, έχουμε εμείς τέτοιο πρόβλημα; Όχι", με το κοινό να συμφωνεί και ο Ερντογάν προσέθεσε: "Παρακολουθείτε επίσης στενά τις εκκλήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας που γίνονται σε επίπεδο του ίδιου του προέδρου. Μοιράζουν παπλώματα και κουβέρτες στα κοινοβούλια. Ως Τουρκία, μπαίνουμε σχετικά άνετα σε αυτήν την επώδυνη περίοδο, με τα έργα αγωγών που εγγυώνται την ασφάλεια του ενεργειακού μας εφοδιασμού, τις συμφωνίες που έχουμε κάνει, τους χώρους αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου, και τις δραστηριότητες γεώτρησης και εξερεύνησης που πραγματοποιούμε στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν μίλησε στην 21η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εμπόρων και Βιοτεχνών. Έθιξε πολλά θέματα μεταξύ των οποίων η οικονομική διαχείριση, το τουρκικό μοντέλο οικονομίας ενάντια στην παγκόσμια κρίση, η συνομιλία του με τον Πούτιν, αλλά και οι οδηγίες του για τις τράπεζες.

Ο Ερντογάν δηλώνοντας ότι κανείς δεν θα μείνει σε μπελάδες είπε ότι η μείωση των επιτοκίων πρέπει να συνεχιστεί: "Μειώσαμε το επιτόκιο στο 12. Αλλά δεν είναι αρκετό. Ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι τα επιτόκια. Η Τουρκία δεν τρέφει κανέναν σεβασμό για τα παλιά υποχρεωτικά μοντέλα οικονομολόγων", θέλοντας να εμφανιστεί ως κομιστής νέου οικονομολογικού ρεύματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ