Μαχητικά αεορσκάφη
Κόσμος

Αυτά είναι τα 10 πιο ισχυρά και υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη (Εικόνες)

Τα νέα μαχητικά ενσωματώνουν κορυφαίες και μοντέρνες τεχνολογίες που τα κάνουν υπερσύγχρονα υπερόπλα. Τα F-35 Lightning II, F-22 Raptor, Eurofighter Typhoon και F-18 Super Hornet είναι κάποια από τα γνωστότερα και ικανότερα σύγχρονα μαχητικά jets, τα οποία συναντάμε στις περισσότερες αεροπορίες του NATO. 

Για να δούμε τον ανταγωνισμό που θέτουν και άλλες χώρες, ρίχνοντας μια ματιά στα δέκα κορυφαία μαχητικά αεροσκάφη του σήμερα!

1. Boeing F-22 Raptor (148€ εκατομμύρια)

Το αμερικανικό Raptor χρησιμοποιείται μόνο από την αμερικανική ΠΑ, προβάλλοντας σημαντικές δυνατότητες, όπως χαμηλή παρατηρησιμότητα, υψηλή ταχύτητα, ευκινησία και φονικό οπλοστάσιο όπλων αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους μεγάλου βεληνεκούς.

2. Lockheed Martin F-35 (94€ εκατομμύρια)

Το F-35A είναι το νεότερο μαχητικό πέμπτης γενιάς της αμερικανικής ΠΑ. Μπορεί να ταξιδέψει με 2,2 μαχ μέγιστα και σε υψόμετρο έως 15.000 μέτρων. Συμφωνά με τις ΗΠΑ, το πακέτο προηγμένων αισθητήρων του αεροσκάφους είναι ικανό να συλλέξει και να διαμοιράσει περισσότερες πληροφορίες από κάθε άλλο μαχητικό στην ιστορία. 

3. Sukhoi Su-57 (98,5€ εκατομμύρια)

Ως απάντηση στο F-35, η Ρωσία έχει αναπτύξει το Sukhoi Su-57, ένα αρκετά μυστικό πρόγραμμα μαχητικού πέμπτης γενιάς. Η μέγιστη ταχύτητά του υπολογίζεται στα 2 μαχ, ενώ το βεληνεκές πτήσης του στα 1.500 χιλιόμετρα σε υπερηχητική λειτουργία. Η Sukhoi δηλώνει πως το jet της μπορεί να καταρρίψει κάθε τύπο εναέριου στόχου σε μάχες μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς.

4. Chengdu J-20 (108€ εκατομμύρια)

Το κινεζικό J-20 είναι ακόμη πιο απόρρητο και από το ρωσικό Su-57. Δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για αυτό, εκτός απ' το ότι διαθέτει stealth χαρακτηριστικά και κατατάσσεται στην πέμπτη γενιά μαχητικών. Λέγεται ότι μπορεί να φτάσει την εντυπωσιακή ταχύτητα των 2.5 μαχ.

5. Boeing F/A-18E/F Super Hornet (50€ εκατομμύρια)

Ένα από τα ισχυρότερα μαχητικά των ΗΠΑ, το οποίο έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια αμέτρητες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. Βέβαια, έρχονται και στο σύντομο μέλλον περαιτέρω πακέτα τροποποιήσεων που θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την μακροζωία του πασίγνωστου Super Hornet. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

6. Eurofighter Typhoon (63€ εκατομμύρια)

Το Eurofighter είναι σχεδιασμένο να αναβαθμιστεί και να επεκταθούν οι δυνατότητές τους. Είναι εξοπλισμένο με ένα εντυπωσιακό οπλικό σύστημα, αφού μπορεί να μεταφέρει μέχρι 6 βόμβες και 6 πυραύλους, ένα πολυβόλο και μία άτρακτο στόχευσης. 

7. Dassault Rafale (84€ εκατομμύρια)

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά για τα γαλλικά αριστουργήματα, τα οποία λαμβάνει και η ελληνική αεροπορία αυτήν την περίοδο. Ευκίνητα με υπερσύγχρονο οπλισμό και μία σχετικά οικονομική τιμή. Μπορούν να επιχειρήσουν σε αποστολές διαφόρου τύπου, ενώ έχουν την ικανότητα να ταξιδέψουν με έως 2 μαχ.

8. Sukhoi Su-35 (64€ εκατομμύρια)

Το μικρό αδερφάκι του Su-57, το Su-35 αποτελεί ένα ρωσικό μαχητικό τέταρτης γενιάς, ικανό να πετά με πολύ υψηλή ευκινησία και να ανεφοδιάζεται εν πτήση. Έχει σχεδιαστεί με βάση το θρυλικό Su-27, ως ένα μαχητικό πολλαπλών σκοπών.

9. McDD F-15 Eagle (29,9€ εκατομμύρια)

Το F-15 Eagle κατασκευάστηκε για να κυριαρχεί στους αιθέρες και να πετά δίπλα στα ελαφρώς κατώτερα μαχητικά F-16. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να τα αποχωριστούν και με πακέτα αναβαθμίσεων τα έχουν κάνει όσο ισχυρά και τρομακτικά είναι νεότερα jets. Τα πολλαπλών ρόλων αεροσκάφη έχουν οπλισμό για κάθε είδους εχθρό.

10. Mikoyan MiG-31BM (60€ εκατομμύρια)

Το MiG-31BM της ρωσικής Mikoyan είναι ένα ταχύτατο jet, το οποίο μπορεί να ξεφεύγει από απειλές εξαιτίας της μέγιστης ταχύτητας 3 μαχ που μπορεί να επιτύχει. Λέγεται πως έχουν κατασκευαστεί πάνω από 500 μονάδες συνολικά. 

GALLERY

F-22
F-22
F-18
F-15E Strike Eagle
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ