Κόσμος

Μια κοπέλα από το Ιράν δείχνει την κακοποίηση της από τις ιρανικές αρχές (Βίντεο)

ο βάναυσο πρόσωπο του καθεστώτος της Τεχεράνης "καθρεφτίζεται" στο κακοποιημένο πρόσωπο μια κοπέλας. Την κακοποίησή της από τις ιρανικές αρχές δείχνει μια κοπέλα από το Ιράν στο TikTok. Mε κοκκινισμένα τα μάτια από το κλάμα, το όμορφο κορίτσι αποκαλύπτει σταδιακά το χτυπημένο βάναυσα πρόσωπό της θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα.

Την Κυριακή ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί ζήτησε από τις δυνάμεις της τάξης να αντιμετωπίσουν «αποφασιστικά» τις διαδηλώσεις στη χώρα, έπειτα από εννέα ημέρες κινητοποιήσεων με αφορμή τον θάνατο της Μάχα Αμινί που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στις διαδηλώσεις.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν πέθανε η Μάχσα Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη επειδή φορούσε "ακατάλληλη ενδυμασία", δεν τηρούσε δηλαδή τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα. Είναι οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί στη χώρα μετά από εκείνες του Νοεμβρίου του 2019, οι οποίες προκλήθηκαν από την αύξηση της τιμής της βενζίνης εν μέσω οικονομικής κρίσης. Τότε, είχαν σκοτωθεί 230 άνθρωποι, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό ή περισσότεροι από 300, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

https://t.me/BRAVESPIRIT17/7920

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...