Κόσμος

Ιταλία - Εκλογές: Στο 51% η προσέλευση των ψηφοφόρων – Αισθητή μείωση από το 2018

Αυτό δείχνουν τα – μέχρι τώρα – στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, για τις εκλογές που πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή (25.9.2022) και έχουν ως φαβορί την Κεντροδεξιά συμμαχία και τη Τζόρτζια Μελόνι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της χώρας.

Το 51% συμμετοχής, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2018, αποτελεί μείωση κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες. Πιο συγκεκριμένα, το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής καταγράφηκε στη Σαρδηνία, αφού μέχρι το απόγευμα της Κυριακής είχε ψηφίσει μόνο το 4,9% των ψηφοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και οι κάλπες κλείνουν στις 23:00 (ώρα Ιταλίας, μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), η προσέλευση των ψηφοφόρων μειώνεται από τις 19:00 και μετά, σύμφωνα με την ανάλυση του YouTrend. 

Ειδικότερα, η προσέλευση στα βορειοδυτικά είναι 56,1% (-6,4% σε σύγκριση με το 2018), στα βορειοανατολικά 56,1% (-7,3%), στις επονομαζόμενες «κόκκινες περιοχές» (Emilia Romagna, Tuscany, Marche, Umbria) κατά 57,6% (-6,5%), στα νότια της κεντρικής Ιταλίας (Lazio, Abruzzo, Molise) κατά 51,4% (-5,9%) και νότια με τα νησιά 40,0% (-12,1%).

Σε σύγκριση με το 2018, οι περιφέρειες με τη χαμηλότερη μείωση της συμμετοχής είναι το Lazio (-1,2%), η Λομβαρδία (-4,5%), η Σικελία (-5,6%), η Friuli-Venezia Giulia (-6,2%) και η η Τοσκάνη (-6,3%).

Οι πιο σημαντικές μειώσεις στη συμμετοχή σε σύγκριση με πριν από τέσσερα χρόνια καταγράφηκαν σε: Campania (-15,1%), Molise (-13,9%), Calabria (-13,0%), Σαρδηνία (-12,6%), και Basilicata (-12%).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Ζωντανή Ενημέρωση: Συναγερμός στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, ήχησαν σειρήνες -Αναφορές ότι χιλιάδες Κούρδοι μαχητές μπήκαν στο Ιράν

Συναγερμός στο Ακρωτήρι λόγω απειλής σε εξέλιξη-Το Κουβέιτ ανακοινώνει απαγόρευση εξαγωγής όλων των ειδών τροφίμων-Πάνω...
Δένδιας - Κυπρος
Κύπρος 0

Γιατί τρίζει η τουρκική θέση στην Κύπρο: Η δήλωση βόμβα από Δένδια για κατοχικό στρατό και η ανακοίνωση της Άγκυρας για τους Τουρκοκύπριους

Η δήλωση Δένδια για απόσυρση 40.000 Τούρκων στρατιωτών από το νησί προκαλεί οργή στην Τουρκία που ξέρει ότι μετά τον...