Κόσμος

Jerusalem Post: Ο Ζελένσκι είναι ο Εβραίος με τη μεγαλύτερη επιρροή της χρονιάς

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου.

"Λίγοι πολιτικοί ηγέτες έχουν αναδειχθεί σε είδωλο, αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε ένας από αυτούς φέτος. Στην αρχή θεωρήθηκε τέχνασμα - αν κάποιος τον σκεφτόταν καθόλου εκτός Ουκρανίας - εξαιτίας του γεγονότος ότι υποδύθηκε τον πρόεδρο της Ουκρανίας σε μια κωμική σειρά πριν παίξει τον ρόλο στην πραγματική ζωή. Αλλά η ρωσική εισβολή στη χώρα του τον Φεβρουάριο τον έφερε στο προσκήνιο και τον έθεσε σε δοκιμασία που λίγοι ηγέτες στον σημερινό κόσμο έχουν υποβληθεί", αναφέρει η Jerusalem Post.

Σημειώνει ότι η σκληρότητα και το θάρρος του Zelensky "έχουν γίνει θρυλικά, φέρνοντάς του συγκρίσεις με τον Winston Churchill".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Παράλληλα, η Jerusalem Post υπενθυμίζει ότι η εβραϊκότητα του Ζελένσκι δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 2019.

"Καθώς συνεχίζει να ηγείται της Ουκρανίας στον αγώνα της κατά της Ρωσίας, σε έναν πόλεμο που έχει ταρακουνήσει τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας και τροφίμων και έχει αφυπνίσει την Ευρώπη από τη σχετικά άνετη και ειρηνική της ύπαρξη, ο Ζελένσκι είναι πλέον ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο - όχι μόνο ο Εβραίος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο", γράφει η JPost.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...