Κόσμος

Ιταλία: Στη Σαρδηνία το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές – Αυτοσχέδια κάλπη στη Ρώμη

Το γενικό ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές στην Ιταλία μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής (25.9.2022) έχει φτάσει το 19,21%, σύμφωνα με το Rai. Σημειώνεται ότι πρόκειται για γενικές εκλογές, δηλαδή οι Ιταλοί πολίτες επιλέγουν τους εκπροσώπους τους τόσο του Κοινοβουλίου όσο και της Γερουσίας.

Ακόμη, ένα ασανσέρ σε εκλογικό τμήμα της Ρώμης χάλασε και είναι αδύνατο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να μπορέσουν να ψηφίσουν, όπως δήλωσε στο Rai o Μασιμιλιάνο Τάτζι, πρόεδρος του εν λόγω εκλογικού τομέα της ιταλικής πρωτεύουσας.

Μέχρι να διορθωθεί η βλάβη στο ασανσέρ, οι υπεύθυνοι δημιούργησαν μια αυτοσχέδια κάλπη για όσους έχουν κινητικά προβλήματα διότι «το να ψηφίζεις είναι ιερό καθήκον», εξηγεί ο Μασιμιλιάνο Τάτζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όμως, ουρές υπήρχαν και σε άλλα εκλογικά τμήματα. Σε γραφείο για τους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Μιλάνου, καταγράφηκαν μεγάλες καθυστερήσεις επειδή αρκετοί πολίτες είχαν χάσει τα εκλογικά τους δελτία και έπρεπε να τα αντικαταστήσουν για να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Στην Πεσκάρα αλλά και στο Κάλιαρι υπάρχουν επίσης καθυστερήσεις λόγω πολιτών που δεν προμηθεύτηκαν έγκαιρα το εκλογικό τους δελτίο, για να μπορέσουν να ψηφίσουν, αλλά προτίμησαν να το κάνουν τελευταία στιγμή.

Αποχή λόγω διαμαρτυρίας στη Σαρδηνία

Στη Σαρδηνία καταγράφεται, μέχρι στιγμής, το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές, 4,9%, αφού από τις 2 περιφέρειές της, Villanova Tulo και Esterzili, έχουν ψηφίσει λιγότεροι από 1.500 κατοίκους συνολικά.

Στην περιοχή δεν υπάρχει γενικός γιατρός και παρά τα απανωτά τους αιτήματα για να λυθεί το θέμα, δεν έχει γίνει τίποτα και έτσι μεταφέρουν τη διαμαρτυρία τους στις κάλπες, αναφέρει το Rai.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Zvezda - Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθάρισαν ισχυρό ουκρανικό οχυρό
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σαν Βιντεοπαιχνίδι: Ρώσοι κομάντος «καθάρισαν» πάνοπλο ουκρανικό οχυρό (Βίντεο)-Ανατινάχθηκε ΤΟΜΠ γεμάτο Ουκρανούς στρατιώτες (Βίντεο)

Δύο εντυπωσιακά πλήγματα προκάλεσε ο ρωσικός στρατός στις ουκρανικές δυνάμεις, με τον απολογισμό για το Κίεβο να είναι...