Κόσμος

Γερμανία: Επιδεινώθηκε η ύφεση της οικονομικής δραστηριότητας

Επιδεινώθηκε η ύφεση στη γερμανική επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία την Παρασκευή, καθώς το υψηλότερο ενεργειακό κόστος έπληξε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και οι επιχειρήσεις είδαν πτώση των νέων δραστηριοτήτων.

Ο σύνθετος ΡΜΙ της S&P Global, που καταγράφει τη συμπεριφορά τόσο της μεταποίησης όσο και του κλάδου των υπηρεσιών, σημείωσε πτώση στις 45,9 μονάδες από τις 46,9 μονάδες τον Αύγουστο.

Οι αναλυτές έκαναν λόγο για 46 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί τον τρίτο συνεχόμενο μήνα που τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση, καθώς και το χαμηλότερο ποσοστό, από τον Μάιο του 2020.

Ξεχωριστά, ο δείκτης μεταποίησης μειώθηκε στις 48,3 μονάδες έναντι των 49,1 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 48,3 μονάδες.

Ο δείκτης των υπηρεσιών μειώθηκε στις 45,4 μονάδες από τις 47,7 μονάδες τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν 47,2 μονάδες.

"Η γερμανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί στο γ΄ τρίμηνο, και με τον ΡΜΙ να δείχνει ύφεση για τον Σεπτέμβριο και τους δείκτες της έρευνας να επιδεινώνονται επίσης, οι προοπτικές για το δ΄ τρίμηνο, επίσης δεν φαίνονται καλές", όπως τόνισε ο Phil Smith, αναπληρωτής διευθυντής της S&P Global Market Intelligence.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...