Κόσμος

Ευρωπαϊκό ράπισμα στην Τουρκία! Οι πολιτικές διακρίσεων οδήγησαν την Ελληνική Μειονότητα στα πρόθυρα της εξαφάνισης

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην 77η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προχώρησε σε ράπισμα κατά της Τουρκίας αναφερόμενος στην Ελληνική μειονότητα, καταδεικνύοντας της διεθνή γνώση και τη διαχρονικότητα της βαρβαρότητας του τουρκικού καθεστώτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η ΕΕ λυπάται βαθύτατα για τις πολιτικές διακρίσεων του παρελθόντος που εφάρμοσε η Τουρκία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η Ελληνική Μειονότητα να βρίσκεται επί του παρόντος στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ επαναλαμβάνει το κάλεσμα της Τουρκίας να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας ατόμων που ανήκουν σε μειονότητες και νομικών οντοτήτων μειονοτήτων».

Σε δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Eamon Gilmore στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, κατακεραυνώθηκε η Τουρκία για τις πρακτικές καταστολής των μειονοτήτων στην ενδοχώρα.

Ο Ίμον Γκίλμορ, αναφορικά με την ελληνική μειονότητα είπε: «Η ΕΕ εκφράζει τη βαθιά λύπη της για τις παλαιότερες πολιτικές διακρίσεις που εφάρμοσε η Τουρκία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η ελληνική μειονότητα να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς την Τουρκία να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες και των νομικών προσώπων των μειονοτήτων».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ