Κόσμος

Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας: Με κορονοϊό η πλέον μακροβιότερη βασίλισσα της Ευρώπης

Θετική στον κορονοϊό μετά την επιστροφή της από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ τη Δευτέρα, βρέθηκε η πλέον μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης και βασίλισσα της Δανίας.

Η 82χρονη ξαδέρφη της βασίλισσας Ελισάβετ, βασίλισσα Μαργαρίτα Β’ της Δανίας ανακάλυψε ότι είχε μολυνθεί όταν επέστρεφε στο Φρέντενσμποργκ.

Ως εκ τούτου η τελευταία βασιλεύουσα βασίλισσα στην Ευρώπη αναγκάστηκε να ακυρώσει όλα τα σχέδια για το υπόλοιπο της εβδομάδας και αναρρώνει στο Fredensborg Castle, τη φθινοπωρινή της κατοικία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακυρώνει τα σχέδιά της

Η μονάρχης επρόκειτο να διοργανώσει εκδήλωση την Παρασκευή για μέλη της δανικής κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τη θέση της θα πάρουν ο διάδοχος Φρειδερίκος και η πριγκίπισσα Μαρία.

Το ζευγάρι ήταν επίσης παρόν στην κηδεία της Ελισάβετ Β’, μαζί με περισσότερους από 500 αρχηγούς ξένων κρατών και αξιωματούχους.

Ο Frederik απεικονίστηκε να κάθεται ανάμεσα στη μητέρα του και τον Carl XVI Gustaf, βασιλιά της Σουηδίας.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, οι ξένοι βασιλικοί κάθονταν απέναντι από τους Βρετανούς ομολόγους τους με τη Βασίλισσα της Δανίας, ως τη μακροβιότερη εν ζωή μονάρχη της Ευρώπης, επικεφαλής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...