Κόσμος

Το μυστηριώδες γράμμα της Βασίλισσας Ελισάβετ που θα διαβαστεί το… 2085

Με μια λαμπρή τελετή, η Μεγάλη Βρετανία είπε το ύστατο χαίρε στη βασίλισσα Ελισάβετ. Εκατοντάδες παγκόσμιοι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παρευρέθηκαν στην τελετή, ενώ χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου.

Το τελετουργικό ήταν επιβλητικό και μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση στα περισσότερα ΜΜΕ του κόσμου, δημιουργώντας ένα ταυτόχρονο παγκόσμιο γεγονός.

Το… μυστηριώδες γράμμα

Με το θάνατό της, ξεκίνησαν διαδικασίες σε σχέση με το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί μετά το θάνατο της μονάρχη. Η βασίλισσα παρέμεινε στο θρόνο για 70 χρόνια. Επτά δεκαετίες μέσα στις οποίες είδε να αλλάζουν σκυτάλη 15 βρετανοί πρωθυπουργοί.

Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει πολυάριθμα ταξίδια, μεταξύ των οποίων και στην Αυστραλία, όπου ταξίδεψε έως και 16 φορές.

Σε μία από τις επίσημες επισκέψεις της, παρέδωσε ένα… μυστηριώδες γράμμα που δεν μπορεί να ανοιχτεί μέχρι το έτος 2085. Θα χρειαστούν 63 χρόνια για να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο της επιστολής της, η οποία γράφτηκε τον Νοέμβριο του 1986.

Η Ελισάβετ Β’ την έγραψε χωρίς να μπορεί κανείς να το διαβάσει και αργότερα τοποθετήθηκε σε θησαυροφυλάκιο ενός ιστορικού κτιρίου στο Σίδνεϊ.

Το κτίριο Queen Victoria Building (QVB), σε ένα έκθεμα, δείχνει μόνο το εξωτερικό μέρος της επιστολής, πάνω στην οποία μπορεί να διαβάσει κανείς το ακόλουθο κείμενο.

«Προς τον αξιότιμο δήμαρχο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Χαιρετισμούς. Σε μια κατάλληλη ημέρα που θα επιλέξετε εσείς το έτος 2085 μ.Χ., παρακαλώ ανοίξτε αυτόν τον φάκελο και μεταφέρετε το μήνυμά μου στους πολίτες του Σίδνεϊ».

Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο της επιστολής αυτής θα παραμείνει μυστήριο μέχρι το έτος 2085, ενώ το γράμμα φυλάσσεται μέσα σε μια γυάλινη θήκη σε έναν καλά φυλασσόμενο χώρο του κτιρίου.

Το πρώτο ταξίδι της Ελισάβετ στην Αυστραλία έγινε το 1954, όταν ήταν μόλις 27 ετών και είχαν περάσει μόλις δύο χρόνια από τη στέψη της. Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη χώρα ήταν το 2011.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...