Κόσμος

Ελβετία για εξοικονόμηση ενέργειας: Χαμηλώνουν οι θερμοστάτες στα δημόσια κτίρια τον χειμώνα

Τα μέτρα, τα οποία συμφώνησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, αφορούν τα ομοσπονδιακά κτίρια γραφείων, πανεπιστήμια και οικήματα του στρατού.

Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση 6-10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για την θέρμανση των ομοσπονδιακών κτιρίων.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα είναι το κλείσιμο του ζεστού νερού, όπου είναι αυτό εφικτό, το χαμήλωμα των θερμοστατών στη διάρκεια της νύχτας και τα σαββατοκύριακα και το κλείσιμο του μη απαραίτητου φωτισμού και συσκευών.

Οι διοικητικές λειτουργίες την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος πρόκειται να μειωθούν με στόχο να παραμείνουν λιγότερα κτίρια ανοιχτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκστρατεία από την κυβέρνηση της Ελβετίας για την εξοικονόμηση ενέργειας

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση εγκαινίασε μια εθελοντική εκστρατεία καλώντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς οι ελλείψεις σε φυσικό αέριο, που αναμένονται αυτό τον χειμώνα, πιθανόν να οδηγήσουν στην διανομή ενέργειας με δελτίο, με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και γεμίζουν τις αποθήκες αερίου προετοιμαζόμενες για μια πιθανή καθολική διακοπή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν το χαμήλωμα των θερμοστατών και το σβήσιμο των φώτων των δημοσίων κτιρίων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί αιφνιδίασαν ξανά την ρωσική αεράμυνα κτυπώντας Κούρσκ και Ντονιέτσκ-Κινδυνεύει και η Μόσχα αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί (Βίντεο)

Η Ουκρανία κάνει χρήση σοβιετικής εποχής μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων-UAV Tupolev Tu-141 Strizh (πύραυλος τύπου...