Κόσμος

Πορτογαλία: Βροχές προκαλούν καταστροφές στις περιοχές που κάηκαν

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες την Πορτογαλία έχουν προκαλέσει πλημμύρες, πτώσεις δένδρων και κατολισθήσεις κυρίως στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, στην κεντρική περιοχή της χώρας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αρωγής.

«Η πιο σοβαρή κατάσταση αφορά το Σαμέιρο» στις παρυφές της πόλης Μαντέιγκας στη Σέρα ντα Εστρέλα η οποία υπέστη σοβαρές καταστροφές από τις πυρκαγιές, δήλωσε ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Πολιτικής Προστασίας.

Οι κατακλυσμιαίες βροχές έχουν προκαλέσει «κατολισθήσεις» στις καμένες περιοχές. Τα νερά παρέσυραν στο πέρασμά τους «κορμούς δένδρων, λάσπη, ακόμη και στάχτες», δήλωσε ο Φλάβιο Μασάνο, δήμαρχος της πόλης Μαντέιγκας.

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στην περιοχή εκδηλώθηκαν στην καρδιά του φυσικού πάρκου, του αναγνωρισμένου από την Unesco, και έκαναν στάχτη 250.000 στρέμματα βλάστησης στην Σέρα ντα Εστρέλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Το σχέδιο “Ιμπραήμ”σε εξέλιξη - Ελληνίδα πολύτεκνη μητέρα βάζει τα “ γυαλιά” σε υπουργό και πολιτική ελίτ της χώρας για την υπογεννητικότητα

Είμαστε σε πορεία εθνοτικού αφανισμού- Απαιτούνται μέτρα πραγματικής στήριξης της ελληνικής οικογένειας και δραστική...
Ελληνοτουρκικά 0

Αποκάλυψη ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ-Στα μουλωχτά Τουρκία και Συρία συμμετέχουν σε μυστικές συνομιλίες και συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Έρχεται νέος αιφνιδιασμός για Κύπρο-Ελλάδα στην Μεσόγειο ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει και από την πλευρά της Λιβύης στην...