Κόσμος

Πρώην επικεφαλής της Μοσάντ: Επιχειρήσαμε κατά του πυρηνικού προγράμματος στην "καρδιά του Ιράν"

Η Μοσάντ πραγματοποίησε σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν , συμπεριλαμβανομένων ορισμένων βαθιά μέσα στο ιρανικό έδαφος, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Γιόσι Κοέν σε εκδήλωση του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού στη Βασιλεία της Ελβετίας τη Δευτέρα.

 

«Το ιρανικό καθεστώς λέει ψέματα σε ολόκληρο τον κόσμο και το αποδείξαμε όταν φέραμε χιλιάδες έγγραφα από τα ιρανικά αρχεία».

Είπε ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν
 

Ο αγώνας της Μοσάντ ενάντια στα ψέματα του Ιράν

« Το ιρανικό καθεστώς λέει ψέματα σε ολόκληρο τον κόσμο και το αποδείξαμε όταν φέραμε χιλιάδες έγγραφα από τα ιρανικά αρχεία, που απέδειξαν ότι οι Ιρανοί είπαν ψέματα στον ΔΟΑΕ », είπε.

«Μπορώ να εγγυηθώ ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να καθυστερήσει και να αποτρέψει τους Ιρανούς να κατασκευάσουν ατομικές βόμβες που θα απειλούσαν το κράτος του Ισραήλ», συνέχισε ο Κοέν.

«Αυτή η [ιρανική] κυβέρνηση ζητά την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και τη διαγραφή του από τον χάρτη».

Είπε ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν
 

Η υποστήριξη του Ιράν στην τρομοκρατία

Ο Κοέν αναφέρθηκε επίσης στην κρατική υποστήριξη του Ιράν στην τρομοκρατία , την οποία περιέγραψε ως άλλη μια απειλή που αντιμετωπίζει το Ισραήλ εκτός από τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν.

 

« Το καθεστώς στο Ιράν είναι ο παγκόσμιος χρηματοδότης της τρομοκρατίας στον κόσμο », είπε ο Κοέν. «Αυτή η ιρανική κυβέρνηση ζητά την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ και τη διαγραφή του από τον χάρτη.

 

«Το Ιράν προσπαθεί να πολιορκήσει το Ισραήλ από τον νότο στη Γάζα και από τον Βορρά στη Συρία και τον Λίβανο», είπε. «Εκπαιδεύει και χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις. Η κυβέρνηση επιτρέπει στις τρομοκρατικές οργανώσεις να στείλουν χιλιάδες πυραύλους προς το Ισραήλ».

Η διοίκηση επιτρέπει στις τρομοκρατικές οργανώσεις να στείλουν χιλιάδες πυραύλους προς το Ισραήλ».

Είπε ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν

 

Πράκτορας της ειρήνης

Σχετικά με τις Συμφωνίες του Αβραάμ, ο Κοέν είπε: « Το έργο της Μοσάντ δεν είναι μόνο η συλλογή πληροφοριών αλλά και η προώθηση της ειρήνης. Αυτά τα αποτελέσματα τα είδαμε στην υπογραφή των Συμφωνιών του Αβραάμ . Προσεύχομαι ότι περισσότερα έθνη από την περιοχή μας θα ενταχθούν στην ειρηνευτική τάση».

 
 
Ο Κοέν μίλησε σε μια διάσκεψη που ξεκίνησε προς τιμήν της 125ης επετείου του Πρώτου Σιωνιστικού Συνεδρίου στη Βασιλεία . Περισσότεροι από 1.400 Εβραίοι ηγέτες, επιχειρηματίες και φιλάνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στη διάσκεψη που επικεντρώνεται στο κοινωνικοοικονομικό όραμα του Theodor Herzl και στη διαμόρφωση μιας απάντησης στις προκλήσεις του εβραϊκού λαού τις επόμενες δεκαετίες.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...