Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Washington Post: Το Πεντάγωνο αυξάνει τις θαλάσσιες αποστολές όπλων στην Ουκρανία

Αυτό ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

"Το υπουργείο Άμυνας άρχισε να στέλνει κάποια είδη δια θαλάσσης τις εβδομάδες μετά την εισβολή, αλλά επέκτεινε σημαντικά τις προσπάθειες αυτή την άνοιξη, καθώς οι ΗΠΑ άρχισαν να στέλνουν οβιδοβόλα πυροβόλα και άλλα βαρέα όπλα στην Ουκρανία, η οποία απαιτεί σταθερή ροή πυρομαχικών μεγάλου διαμετρήματος".



Ο συνταγματάρχης Stephen Puthoff, αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της Διοίκησης Μεταφορών των ΗΠΑ, δήλωσε στο WP ότι "μόλις αρχίσαμε να προμηθεύουμε τους Ουκρανούς με οβιδοβόλα, ξέραμε ότι θα χρειαζόμασταν περισσότερα πυρομαχικά... Έτσι, μπορούσαμε να σχεδιάσουμε λίγο περισσότερο και να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερη θαλάσσια ναυτιλία για να παρέχουμε αυτή την υποστήριξη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν συγκεκριμένες διαδρομές για τα όπλα στην Ουκρανία, αλλά δήλωσαν ότι ορισμένα όπλα που έρχονται από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ πηγαίνουν απευθείας στο πεδίο της μάχης, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό των ΗΠΑ σε άλλα σημεία της Ευρώπης.

Ενώ τα αεροπλάνα μπορούν να φτάσουν στην Ευρώπη πολύ πιο γρήγορα, τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες φορτίου, επιτρέποντας στην Ουκρανία να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο οπλοστάσιο για μελλοντικές στρατιωτικές εκστρατείες.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...