Κόσμος

Γαλλία – Αλγερία: Ο Μακρόν ανακοίνωσε τη συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει την «κοινή ιστορία»

«Έχουμε ένα κοινό παρελθόν» το οποίο είναι «σύνθετο, οδυνηρό» και «αποφασίσαμε από κοινού» τη δημιουργία αυτής της επιτροπής των ιστορικών «για να κοιτάξουμε μαζί αυτήν την ιστορική περίοδο (…) από την αρχή της αποικιοκρατίας μέχρι τον απελευθερωτικό πόλεμο, χωρίς ταμπού», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, υποσχόμενος ότι τα μέλη της επιτροπής θα έχουν «πλήρη πρόσβαση στα αρχεία».

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Τεμπούν από την πλευρά του έκανε λόγο για «ενθαρρυντικά αποτελέσματα» κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Γάλλου ομολόγου του στο Αλγέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τεμπούν υπογράμμισε ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες «να προχωρήσουν προς τα εμπρός» και «να εντείνουν τις προσπάθειες για να ενδυναμώσουν τις σχέσεις των δύο χωρών», αναφέροντας ότι θα ξαναρχίσουν το έργο τους πολλές διακυβερνητικές επιτροπές.

«Ελπίζουμε ότι η επίσκεψη (του Μακρόν) θα ανοίξει νέες προοπτικές για την εταιρική σχέση και τη συνεργασία με τη Γαλλία», είπε στις κοινές δηλώσεις που έκαναν οι δύο ηγέτες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...