Κόσμος

Κίνα: Ο καύσωνας "κλείνει" τα εργοστάσια

Μετά την πανδημία του κορονοϊού και την έλλειψη ημιαγωγών, τα εργοστάσια αυτοκινήτων που έχουν έδρα την Κίνα αντιμετωπίζουν ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα το οποίο μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις έχει οδηγήσει μέχρι και στη διακοπή της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με το carandmotor.gr, πρόκειται για ένα νέο κύμα καύσωνα το οποίο πλήττει την επαρχία Σιτσουάν των 84 εκατομμυρίων κατοίκων και χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως το χειρότερο των τελευταίων 60 ετών.

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, το εργοστάσιο της Toyota αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία του για 6 ημέρες, ενώ μέχρι τις 20 Αυγούστου κλειστή θα παραμείνει και η μονάδα παραγωγής μπαταριών της CATL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστοιχα προβλήματα, ωστόσο, αντιμετωπίζει και η Volkswagen, η οποία είναι αναγκασμένη να μειώσει τον ρυθμό παραγωγής και να καθυστερήσει τις παραδόσεις σε πελάτες.

Η συγκεκριμένη επαρχία της Κίνας πλήττεται από ένα κύμα καύσωνα το οποίο έχει πρωτοφανή διάρκεια, την ίδια στιγμή που η ανομβρία προκαλεί τα δικά της προβλήματα.

Οι υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις που δημιουργεί η συνεχής χρήση των κλιματιστικών συσκευών είναι πλέον πολύ δύσκολο να καλυφθούν, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλλουν περιορισμούς στη λειτουργία των εργοστασίων που φιλοξενούνται σε αυτήν.

Μάλιστα σε μία από τις πόλης της επαρχίας, διεκόπη και ο φωτισμός στους δρόμους κατά τις νυχτερινές ώρες ώστε να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια και να αποφευχθεί ένα γενικότερο black out.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ