Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ισραήλ χτύπησαν την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ στη Γάζα (Βίντεο)

Η IDF δημοσίευσε εκτεταμένα πλάνα από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στόχων της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Breaking Dawn , αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά την έκταση της χρήσης των drones σε στοχευμένες δολοφονίες και χτυπήματα ακριβείας.

Ενώ ορισμένα πλάνα κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αποκάλυψη της Τετάρτης είναι η μεγαλύτερη συλλογή πλάνων από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών IDF που δημοσιεύτηκε από τον στρατό από τότε που η στρατιωτική λογοκρισία άρχισε να επιτρέπει στους Ισραηλινούς δημοσιογράφους να αναφέρουν τη χρήση drones σε μάχιμες επιδρομές τον περασμένο μήνα.
 
 
Το IDF τόνισε ότι τα drones έχουν γίνει σημαντικό μέρος των επιχειρήσεων του τα τελευταία χρόνια, με τα drones να εκτελούν σχεδόν συνεχώς αποστολές αναγνώρισης. Περίπου το 80% των συνολικών ωρών πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ προέρχεται από τις μοίρες drone.
 
 
 
Οι κύριες επιχειρήσεις της συστοιχίας drone πραγματοποιούνται στην αεροπορική βάση Palmahim, όπου βρίσκονται ορισμένες από τις μοίρες drone και η μονάδα Zik, η μονάδα drone του Σώματος Πυροβολικού. Μια επιπλέον μοίρα που χειρίζεται το drone Eitan βρίσκεται στη βάση Tel Nof.
 
Η συστοιχία drone λειτουργεί σε συνεργασία με μονάδες πληροφοριών. Τα χτυπήματα εκτελούνται με ποιότητα και ακρίβεια για να αποτραπεί η πρόκληση ζημιάς στους αμάχους.
 
 

Πότε επέτρεψε ο ισραηλινός στρατιωτικός λογοκριτής πληροφορίες για επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του IDF;

Το Breaking Dawn ήταν η πρώτη επιχείρηση που έλαβε χώρα από τότε που η στρατιωτική λογοκρισία άρχισε να επιτρέπει σε δημοσιογράφους στα τέλη Ιουλίου να αναφέρουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί οπλισμένα drones για να χτυπήσει στόχους. Το IDF επεσήμανε ότι τα drones έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για να χτυπήσουν μέλη τρομοκρατικών κινημάτων στη Λωρίδα της Γάζας τα τελευταία χρόνια.

 
Ο διεθνής Τύπος ανέφερε τη χρήση επιθετικών drones από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία για τουλάχιστον 20 χρόνια, και έχει τεκμηριωθεί εκτενώς σε διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ καθώς και σε διεθνείς αεροπορικές εκθέσεις. Ωστόσο, το IDF δεν αποκάλυψε ποτέ δημόσια τη χρήση τέτοιων πλατφορμών και οι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι που προσπάθησαν να δημοσιεύσουν οτιδήποτε εμποδίστηκαν από τον λογοκριτή.
 
Το πρώτο βίντεο από χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη των IDF κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Breaking Dawn δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγούστου, τη δεύτερη ημέρα της επιχείρησης.
 
 
 
 
 
«Όλη η Γάζα είναι επενδεδυμένη με drones, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που συλλέγουν πληροφορίες 24 ώρες την ημέρα», αναφέρει ο Διοικητής της Αεροπορικής Βάσης Palmachim, Ταξίαρχος. Όμρι Ντορ
 
 
 
 
 
 
Ο Ντορ πρόσθεσε ότι η συστοιχία drone έχει εξαιρετικές ικανότητες σάρωσης, γεγονός που επιτρέπει μεγάλα χτυπήματα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν στην Operation Breaking Dawn με πολλά εκρηκτικά και ελάχιστες παράπλευρες ζημιές. «Περισσότερες από μία φορές έχουμε σταματήσει να πραγματοποιούνται επιθέσεις, προκειμένου να αποτρέψουμε τον τραυματισμό αθώων».

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...