Κόσμος

Τουρκία - Ισραήλ αποφάσισαν πλήρη αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων

Έτσι, οι δύο χώρες θα διορίσουν πρεσβευτές η μία στην πρωτεύουσα της άλλης, στο πλαίσιο της βελτίωσης των διμερών σχέσεων, συμπλήρωσε το γραφείο του επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης.

"Οι αναβαθμιζόμενες σχέσεις θα συμβάλουν στην εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των δύο λαών και στη διεύρυνση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών τους, ενώ θα ενισχύσουν και την περιφερειακή ασφάλεια", καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το Reuters, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα διορίσει εκ νέου πρέσβη στο εβραϊκό κράτος.

"Ο διορισμός πρεσβευτών αποτελεί ένα από τα βήματα για την ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων. Ένα τέτοιο θετικό βήμα έρχεται από την πλευρά του Ισραήλ ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών και, ως Τουρκία, αποφασίσαμε να πράξουμε το ίδιο διορίζοντας πρέσβη στο Τελ Αβίβ", δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

"Αρχίζουμε τη διαδικασία περί του ποιος θα διοριστεί πρεσβευτής" πρόσθεσε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Τρέχουν και δεν φτάνουν”: Μετά τις επιθέσεις με Ουκρανικά Drones αποδείχθηκε γυμνή η προστασία των Ρωσικών “πίσω αεροδρομίων”

Τα ουκρανικά UAV προσπάθησαν να επιτεθούν σε πολλά ρωσικά αεροδρόμια στα μετόπισθεν ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη...