Κόσμος

Washington Post: Η Ρωσία ελέγχει τους πόρους της Ουκρανίας ύψους 12,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Ρωσία ελέγχει επί του παρόντος τους βασικούς φυσικούς πόρους της Ουκρανίας αξίας τουλάχιστον 12,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των κοιτασμάτων ενέργειας και ορυκτών, σύμφωνα με ανάλυση της δεξαμενής σκέψης SecDev με έδρα τον Καναδά για την Washington Post.

Εάν το Κρεμλίνο καταφέρει να προσαρτήσει τα ουκρανικά εδάφη που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής, το Κίεβο θα χάσει σχεδόν τα δύο τρίτα των καταθέσεων του για πάντα.

Η Μόσχα ελέγχει το 63% των κοιτασμάτων άνθρακα της Ουκρανίας, το 11% του πετρελαίου, το 20% του φυσικού αερίου, το 42% των μετάλλων και το 33% των σπάνιων γαιών, συμπεριλαμβανομένων βασικών ορυκτών όπως το λίθιο. 

Μερικοί από αυτούς συνελήφθησαν το 2014 ως αποτέλεσμα της προσάρτησης της Κριμαίας και του πολέμου στο Ντονμπάς.

Χρησιμοποιώντας το SecDev και στοιχεία της ουκρανικής βιομηχανίας, η Washington Post ανέφερε ότι η Ρωσία είχε κατασχέσει 41 κοιτάσματα άνθρακα, 41 κοιτάσματα φυσικού αερίου, 9 κοιτάσματα πετρελαίου, 6 κοιτάσματα σιδηρομεταλλεύματος και αρκετά κοιτάσματα τιτανίου, ζιρκονίου, στροντίου, λιθίου, ουρανίου και χρυσού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...