Κόσμος

Στην "καμαρόπορτα" της Ασίας! Στρατιωτική άσκηση-μήνυμα των ΗΠΑ με Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Κιργιστάν, Πακιστάν

Ξεκίνησε στο Τατζικιστάν η στρατιωτική άσκηση που διοργάνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ για τις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στη Ντουσάνμπε, στην πρωτεύουσα διεξάγεται η στρατιωτική άσκηση «Περιφερειακή Συνεργασία-2022», στην οποία συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, του Πακιστάν, της Μογγολίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, του Ουζμπεκιστάν και του Τατζικιστάν.

Μιλώντας στην έναρξη της άσκησης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στο Ντουσάνμπε Τζον Μαρκ Πόμερσχαϊμ, σημείωσε ότι η άσκηση χρησίμευσε ως σημαντικό φόρουμ για την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων σε περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις, την ανταλλαγή πληροφοριών και τη βελτίωση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Η «Περιφερειακή Συνεργασία-2022», μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ με τη συμμετοχή χωρών της Κεντρικής και Νότιας Ασίας, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους εταίρους μας στην περιοχή», δήλωσε ο Πόμερσχαϊμ.

Η στρατιωτική άσκηση, που στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας, θα αναπτύξει ευκαιρίες συνεργασίας στον συντονισμό των δραστηριοτήτων των χωρών της περιοχής και στην παρέμβαση στα γεγονότα.

Η στρατιωτική άσκηση, που διοργανώνεται από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, θα ολοκληρωθεί στις 20 Αυγούστου.

​Η στρατιωτική άσκηση «Περιφερειακή Συνεργασία», η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2004 σε μία από τις συμμετέχουσες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, διεξάγεται για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του Covid-19.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...