Κόσμος

Συνάντηση Ράμα με Ερντογάν: Η Τουρκία στο πλευρό της Αλβανίας στην παγκόσμια κρίση

Ο Ράμα γράφει ότι έχουν δύο έργα αφιερωμένα στις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις, την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη βασικών τροφίμων, που προέκυψαν ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

 Ο  Αλβανός πρωθυπουργός δημοσίευσε φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ δίπλα γράφει ότι είναι πάντα μια αδελφική συνάντηση. 

Από την Τετάρτη, ο Ράμα βρίσκεται στην Τουρκία, όπου συμμετέχει στην τελετή έναρξης των Αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης.

«Συνάντηση όπως πάντα αδελφική με τον Πρόεδρο Ερντογάν και συγκεκριμένα έργα για την αντιμετώπιση των δύο μεγάλων προκλήσεων της εποχής, την ενεργειακή εγγύηση και τα βασικά τρόφιμα», γράφει ο Ράμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Όπως σημειώνει η Shqiptarja «εν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στηρίζει την Αλβανία, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ήταν δίπλα μας στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του σεισμού του 2019, χρηματοδοτώντας την κατασκευή 522 διαμερισμάτων στο Laç» .

Λόγω της οικονομικής κρίσης, η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες το δεύτερο Πακέτο Κοινωνικής Αντιμετώπισης , ενώ η Τράπεζα της Αλβανίας προειδοποίησε για δύσκολη οικονομική κατάσταση από τον Σεπτέμβριο, καθώς αναμένεται αύξηση ρεκόρ του πληθωρισμού και ως εκ τούτου η αύξηση των τιμών θα συνεχιστεί.

Όσο για την ενεργειακή κρίση, από τον Σεπτέμβριο ο Ράμα έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να μην καλύψουμε τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, επομένως έχουν ετοιμάσει το σχέδιο εξοικονόμησης, το οποίο προβλέπει ωριαίες διακοπές ρεύματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί 3 μεγάλα νησιά μας-Προσομοίωση ανακατάληψης νήσου από Γάλλους και Έλληνες πεζοναύτες προκαλεί σοκ σε Άγκυρα

Ι.Καραγκιούλ : (Θα κάνουμε δικά μας) Μοσούλη, Κιρκούκ, Χαλέπι, Τζαραμπλούς, Αφρίν, Ρόδο, Χίο, Λέσβο-Τουρκικός εθνικός...