Κόσμος

Le Figaro: Η Γερμανία θα πέσει μόνη της και θα τινάξει στον αέρα ολόκληρη την ευρωζώνη

Συνέκρινε τη Γερμανία με την απρόσεκτη λιβελούλα του μύθου και τη Γαλλία και τη Νότια Ευρώπη με το μυρμήγκι. Η μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη της ηπείρου, καταναλωτής μεγάλων ποσοτήτων ρωσικού φυσικού αερίου, βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής λόγω έλλειψης φυσικού αερίου. Δεν είναι ακόμα οι σκληροί χειμερινοί μήνες.

"Οι γερμανικές αρχές επιδεικνύουν "αξιέπαινο ρεαλισμό": συνιστούν στους συμπολίτες τους να κάνουν πιο κρύα και πιο σύντομα ντους. Πήραν την "πικρή αλλά αναγκαία" απόφαση να επιστρέψουν στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, από τους οποίους ήθελαν να απαλλαγούν έως το 2030", ανέφερε ο συγγραφέας στο InoTV.

Στο πλαίσιο των πολιτικών και κοινωνικών προκλήσεων, ο ιδεολογικός διχασμός δεν είναι τόσο σημαντικός. Ο λογαριασμός φυσικού αερίου των Γερμανών έχει ήδη τριπλασιαστεί, ενώ αναμένεται άλλη μια αύξηση πριν από το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους φόρους. Θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρή κοινωνική δυσαρέσκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πυρηνική συμφωνία του Ιράν με τη Δύση έχει χαρακτηριστεί ως πλεονέκτημα για τη Ρωσία.

"Υπό τον ζυγό των κυρώσεων, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χειρίζεται αυτή την ωρολογιακή βόμβα όπως νομίζει, γνωρίζοντας ότι αποσταθεροποιώντας τη Γερμανία αποσταθεροποιεί την Ευρώπη", έγραψε ο Philippe Geli.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...