Κόσμος

Το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε τη Ρωσίδα δημοσιογράφο που συνελήφθη χθες ως "persona non grata"

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου κήρυξε ‘persona non grata’ για 5 χρόνια τη Ρωσίδα δημοσιογράφο Ντάρια Ασλάμοβα, η οποία χθες τέθηκε υπό κράτηση στα σύνορα ως ύποπτη για κατασκοπεία, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

 

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Τζελάλ Σβέσλα.

«Ως Υπουργός Εσωτερικών, στο πλαίσιο των νόμιμων αρμοδιοτήτων μου, βάσει του Νόμου για τους Αλλοδαπούς, άρθρα 17 και 66 Α, κήρυξα την Daria Asmalovan ανεπιθύμητο πρόσωπο στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. Η είσοδος αυτού του ατόμου απαγορεύεται για πέντε χρόνια στο έδαφος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.

Όποιος, με συγκεκριμένους στόχους ή οδηγίες, βλάπτει ή προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα μας, θα αντιμετωπίσει χωρίς αμφιβολία την ισχύ των νόμων της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου», έγραψε ο υπουργός.

Το ρωσικό έντυπο Komsomolska Pravda ανέφερε ότι η Ασλάμοβα εργαζόταν σε μια «ειδική έκθεση που σχετίζεται με την αύξηση της έντασης μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου».

Η ίδια η δημοσιογράφος επικοινώνησε αργότερα με τη σύνταξη και ενημέρωσε ότι αφέθηκε ελεύθερη και βρισκόταν στην πόλη Ράσκα στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου.

Η Ασλάμοβα είπε ότι αφού κρατήθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, ανακρίθηκε για αρκετές ώρες, μεταξύ άλλων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το μερικώς αναγνωρισμένο Κόσοβο ανακοίνωσε την κράτηση της Ασλάμοβα στα σύνορα στις 6 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το Κοσσυφοπέδιο προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιβάλλοντας κυρώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...