Κριστίν Λαγκάρντ
Κόσμος

«Επανάσταση» μέσω Google Maps: Επικριτές της ΕΚΤ αφήνουν κακές κριτικές για την Λαγκάρντ στην εφαρμογή

Ο ουρανοξύστης εγκαινιάστηκε επίσημα το 2015 από τον, τότε, πρόεδρο Μάριο Ντράγκι, σε μια εκδήλωση που συνοδεύτηκε από δημόσιες ταραχές στους δρόμους της γερμανικής πόλης.

Συνήθως οι κριτικές αφορούν στην αρχιτεκτονική του κτηρίου ή τις εγκαταστάσεις, όμως, πλέον, σχεδόν όλα τα νέα σχόλια είναι παράπονα σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθούν η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και οι συνεργάτες της. 

Χαρακτηριστικό της δυσαρέσκειας είναι πως τους πρώτους επτά μήνες του 2022 έχουν γίνει περισσότερες κριτικές απ΄όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πέσουν οι μέσες βαθμολογίες του κτηρίου στη μηχανή αναζήτησης.

Οι αντιδράσεις είναι αποτέλεσμα του αυξημένου πληθωρισμού, που έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ και τον Ιούλιο σταμάτησε στο 8,9%. Τον ίδιο μήνα, η ΕΚΤ αύξησε το κόστος δανεισμού για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τον δισταγμό για την αύξησή του, που ήρθε την ώρα που το κόστος μειώνεται από άλλες πλευρές, αυτή τελικά έγινε και ξεσήκωσε αντιδράσεις - ειδικά στη Γερμανία. 

Σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου στις αρχές του τρέχοντος έτους διαπιστώθηκε ότι έχει πέσει η εμπιστοσύνη στην ΕΚΤ, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση. 

Υπάρχει, ωστόσο, και μία θετική πλευρά για την ΕΚΤ. Η προηγούμενη έδρα τους στο κέντρο της πόλης, που είναι δίπλα σε ένα μεγάλο άγαλμα του ευρώ, είναι αρκετά δημοφιλές μεταξύ τουριστών. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...