Κόσμος

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Εντυπωσιακές εικόνες με «ποτάμια» λάβας

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την έκρηξη του ηφαιστείου που συνέβη χθες στο βουνό Φάγκρανταλσφιαλ, στη νοτιοδυτική Ισλανδία. «Ποτάμια» λάβας εκτείνονται για εκατοντάδες μέτρα.

Η ρωγμή στο έδαφος, από την οποία βγαίνει η λάβα, βρίσκεται σχεδόν 40 χιλιόμετρα από το Ρέικιαβικ, κοντά στην τοποθεσία του όρους Φάγκρανταλσφιαλ, όπου ένα ηφαίστειο είχε εκραγεί το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που καταγράφουν το φαινόμενο είναι εντυπωσιακά καθώς από την ρωγμή – μήκους περίπου 300 μέτρων – εκτοξεύεται μεγάλη ποσότητα λάβας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην περιοχή έχουν μεταβεί Ισλανδοί πολίτες αλλά και τουρίστες για να δουν από κοντά το φαινόμενο.

Σημειώνεται, ότι η Ισλανδία είναι μια χώρα που έχει συνηθίσει στις εκρήξεις ηφαιστείων, καθώς διαθέτει 32 ενεργούς κρατήρες.

Το Ισλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο, που παρακολουθεί τη σεισμική δραστηριότητα, υπολόγισε το μήκος της ρωγμής στα περίπου 300 μέτρα. Το ινστιτούτο διευκρίνισε ότι η έκρηξη άρχισε στην κοιλάδα Μερανταλίρ, λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το σημείο της έκρηξης του 2021.

Ορισμένοι περίεργοι μετέβησαν στην περιοχή της έκρηξης, θαυμάζοντας τη θέα της λάβας που βράζει και τον ήχο του βουητού όταν αναβλύζει το μάγμα, ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι η πιθανότητα μιας νέας έκρηξης κοντά στο όρος Φάγκρανταλσφιαλ “τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες” θεωρείται “ισχυρή”.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Η απόφαση του Ν. Δένδια για την αναμόρφωση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θυμίζουν ακριβώς την σύνθεση των δυνάμεων μας το 1940

“Έχουμε πάει στους καιρούς της ανάγκης των διαρκών αλλαγών’, δήλωσε ο ίδιος αποκαλύπτοντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα...
polemos-ukrania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Καλύτερα να πολεμήσουμε για εσάς!» Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες παρακάλεσαν τους Ρώσους να μην τους επιστρέψουν στην Ουκρανία -Ποιος ο λόγος

Ούτε οι ίδιοι οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι δεν θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, Ρώσος εξηγεί τον λόγο