Κόσμος

Ιράκ: Οι Κούρδοι αντάρτες λένε ότι σκότωσαν 22 Τούρκους στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της χώρας

«Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από το «HPG», 22 Τούρκοι στρατιώτες, ανάμεσά τους τρεις αξιωματικοί, σκοτώθηκαν σε μια σειρά επιχειρήσεων που διεξήγαγαν οι αντάρτες μας εναντίον του τουρκικού στρατού, με αφορμή την επέτειο της έναρξης του ένοπλου αγώνα του PKK», αναφέρει κουρδικό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το Rojava news και όπως μεταδίδει το echedoros-a.gr, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κέντρο Μέσων και Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) ανέφερε ότι οι αντάρτες πραγματοποίησαν ενέργειες κατά του τουρκικού κρατικού στρατού στις περιοχές  Σεμζινάν, Ζαπ και Αβασίν από την 1η έως τις 3 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«22 στρατιώτες του τουρκικού κρατικού στρατού κατοχής σκοτώθηκαν στις ενέργειες των ανταρτών μας με αφορμή τον επερχόμενο γιορτασμό της 15ης Αυγούστου, ημέρας της Αναγέννησης και της Επετείου Έναρξης του ένοπλου αγώνα του PKK.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επιχειρήσεις καταστράφηκαν 2 οχήματα του τουρκικού στρατού, 4 συστήματα κάμερας παρακολούθησης και 2 θέσεις.

Το HPG ανέφερε ότι ο τουρκικός κρατικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα και βόμβες διασποράς 9 φορές, βομβάρδισε τις περιοχές της αντίστασης 10 φορές με πολεμικά αεροσκάφη, 42 φορές με drones, και δεκάδες φορές με πυροβολικό και όλμους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ισοπεδωτικός βομβαρδισμός! Τρέχει να σωθεί το ουκρανικό τάγμα ''Kraken''- Τρία γερμανικά αντιαεροπορικά συστήματα «Gepard» παρέλαβαν οι ΕΔ της Ουκρανίας

Πλάνα από ρωσικά χτυπήματα του Grad- ''Σμπαράλια'' τα ουκρανικά τεθωρακισμένα-Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για τον...