Κόσμος

Πτώση 8 δολαρίων στη διεθνή τιμή του πετρελαίου μέσα σε 48 ώρες

Ισχυρή πτώση καταγραφει το πετρέλαιο την Πέμπτη μετά την απροσδόκητη αύξηση που εμφάνισαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε η Αρχή Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου της χώρας αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων, τα αποθέματα αργού στο Κούσινγκ της Οκλαχόμα, κόμβο παράδοσης των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 926.000 βαρέλια την εβδομάδα, σύμφωνα με την EIA.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά περίπου 200.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 225,3 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν να μειωθούν έντονα κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.​

Η απρόσμενη αυτή άνοδος των αμερικανικών αποθεμάτων οδήγησε σε πτώση την τιμή του πετρελαίου. Ειδικότερα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αργό τύπου West Texas Intermediate είναι στα 88 δολάρια το βαρέλι. Αντίστοιχα, το αργό πετρέλαιο τύπου Μπρεντ είναι στα 94 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

''Πνίγεται'' η Χερσώνα! Τεράστιες καταστροφές από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό φράγμα- Δρόμοι γέμισαν νερά, ποτάμια κινούνται προς τα... πίσω! (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

«Ουκρανικά πλήγματα χτύπησαν το φράγμα» λέει η Μόσχα – Συμβούλιο Ασφάλειας συγκαλεί ο Ζελένσκι