Κόσμος

«Μαύρη τρύπα της Χιλής»: Μυστηριώδη μεγάλη κοιλότητα ερευνούν οι Αρχές

Έρευνα διενεργούν οι Αρχές της Χιλής για μια μυστηριώδη κοιλότητα διαμέτρου περίπου 25 μέτρων που εμφανίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε περιοχή με ορυχεία στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εναέριες εικόνες της κοιλότητας σε τοποθεσία κοντά σε ορυχείο χαλκού της Καναδικής εταιρείας Lundin Mining, περίπου 665 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

 

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ενημερώθηκε για την τρύπα το Σάββατο και έστειλε εξειδικευμένο προσωπικό στην περιοχή, όπως δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ντέιβιντ Μοντενέγκρο.

«Υπάρχει μια σημαντική απόσταση, περίπου 200 μέτρων, μέχρι τον πυθμένα», ανέφερε ο Μοντενέγκο.

«Δεν έχουμε εντοπίσει κανένα υλικό εκεί κάτω, αλλά έχουμε διαπιστώσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας νερού» είπε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ανέφερε ότι σφραγίστηκαν περιοχές της εισόδου στο εργοτάξιο του ορυχείου Alcaparrosa, που βρίσκεται κοντά στη μυστηριώδη κοιλότητα.

Η Lundin Mining, σε ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι από την τρύπα δεν προκλήθηκε κάποιο πρόβλημα ή τραυματισμός εργαζόμενου ή μέλους της κοινότητας.

«Το πλησιέστερο σπίτι απέχει περισσότερο από 600 μέτρα, ενώ οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία απέχει σχεδόν ένα χιλιόμετρο από την πληγείσα ζώνη», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση.

Στην Lundin Mining ανήκει το 80% της συγκεκριμένης περιοχής, ενώ το υπόλοιπο 20% ανήκει στην ιαπωνική Sumitomo Corporation.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...