NSM
Κόσμος

Αυστραλία: Είναι ο νορβηγικός NSM η μόνη επιλογή νέου αντιπλοϊκού πυραύλου; (Εικόνες)

Το πρόγραμμα StrikeMaster της Kongsberg-Thales είναι ο μόνος επιβεβαιωμένος ανταγωνιστής της δεύτερης φάσης του προγράμματος προμήθειας νέο αντιπλοϊκού πυραύλου εδάφους για τον αυστραλιανό στρατό. Αρκετές από τις κατασκευαστικές που αναμένονταν να υποβάλλουν τα δικά τους υποψήφια προγράμματα, αρνούνται να αναφέρουν εάν εισαχθούν μελλοντικά στο πρόγραμμα προμήθειας. 

Lockheed Martin

Η Lockheed Martin Australia, η οποία παράγει τους AGM-158C LRASM, δεν απάντησε στην ερώτηση που της έγινε από την σελίδα Naval News για το εάν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Ο James Heading, ο υπεύθυνος του τμήματος Πυραύλων και Ελέγχου Πυρός της Lockheed Martin, είπε στη Naval News:

"Η Lockheed Martin Australia συνεργάζεται με την Thales Australia στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην παραγωγή της έκδοσης αντιπλοϊκού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς που θα εκτοξεύεται από επιφάνεια (LRASM SL) της Lockheed Martin, με συγκεκριμένη εστίαση στους κινητήρες προώθησης και στις τεχνολογίες πυραυλοκινητήρων. Η συνεργασία θα εξελίξει την αποδεδειγμένη ικανότητα ναυτικής επίθεσης του LRASM σε άλλες πλατφόρμες επόμενης γενιάς των τομέων εκτόξευσης από επιφάνεια και εδάφους."

Μεταξύ όλων τον πιθανών ανταγωνιστών του διαγωνισμού, ο LRASM SL έχει με διαφορά το μεγαλύτερο βεληνεκές, τουλάχιστον σύμφωνα με δεδομένα που αναρτούνται από τις εταιρείες στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Saab

Η σουηδική Saab, η οποία παράγει τον αντιπλοϊκό πύραυλο RBS-15, είπε πως γνωρίζει την ύπαρξη του προγράμματος, ωστόσο δεν έχει αποφασίσει ακόμη το εάν και το πώς θα συμμετάσχει σε αυτό.

Ο RBS-15, σε διάφορους σχηματισμούς, χρησιμοποιείται από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Φιλανδίας και της Κροατίας, ως μία αντιπλοϊκή πυραυλική πλατφόρμα που μπορεί να μετακινείται μέσω δρόμων. 

Σύντομα Πρωτότυπο του StrikeMaster 

Ενώ άλλες εταιρείες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές με το τι θα αποκαλύψουν, η Kongsberg Defence Australia παρείχε λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις της Naval News. Η εταιρεία επιβεβαίωσε στην σελίδα πως - εάν πάνε όλα βάση σχεδίου - οι εκτοξευτές Naval Strike Missile (NSM, δηλαδή "πύραυλος ναυτικής επίθεσης") θα ενσωματωθούν στο όχημα Bushmaster μέχρι το τέλους αυτού του ημερολογιακού έτους. Ο συνδυασμός του πυραύλου NSM με το όχημα Bushmaster ονομάζεται StrikeMaster. 

Οι πρώτοι πραγματικοί NSM για την Αυστραλία, οι οποία αποκτούνται μέσω του προγράμματος Project SEA 1300, θα εισέλθουν στην χώρα το 2024. 

Κανένα Νέο για τον Blue Spear

Η Israel Aerospace Industries, η ST Engineering και η κοινή τους εταιρεία Proteus Advanced Systems δεν μίλησαν για τον πύραυλο που αναπτύσσουν από κοινού, τον Blue Spear (μπλε λόγχη). Βέβαια, το προηγούμενο έτος η Proteus Advanced Systems επιβεβαίωσε την πώληση ενός απροσδιόριστου ποσού πυραύλων Blue Spear και εκτοξευτών εδάφους στην Εσθονία. 

GALLERY

NSM
StrikeMaster
Blue Spear
RBS-15
LRASM
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...