Κόσμος

Φιλιππίνες: Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο πρώην πρόεδρος Φιντέλ Ράμος

Ο «Έντι» με το παρατσούκλι που του έδωσαν οι Φιλιππινέζοι, διετέλεσε πρόεδρος από το 1992 έως το 1998.

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πρώην προέδρου Φιντέλ Β. Ράμος», δήλωσε η Τρίξι Κρουζ-Άντζελες, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Φέρντιναντ Μάρκος Τζούνιορ, γιου και συνονόματος του εκλιπόντος δικτάτορα, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα.

«Αφήνει πίσω του μια έντονη κληρονομιά (...) στην ιστορία για τη συμμετοχή του στις μεγάλες αλλαγές της χώρας μας, τόσο ως στρατιωτικός όσο και ως πρόεδρος», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η οικογένεια του Φιντέλ Ράμος αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση αργότερα σήμερα. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Φιλιππίνες εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, αποκαλώντας τον Ράμος έναν «αφοσιωμένο πολιτικό» και έναν «πυλώνα της δημοκρατίας».

Ο Φιντέλ Ράμος ήταν ο πρώτος Προτεστάντης που εξελέγη στο ανώτατο αξίωμα σε αυτήν την κατεξοχήν καθολική χώρα, παρά την αντίθεση ορισμένων μελών της Εκκλησίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεντεύξεις 0

Ναύαρχος Τσαϊλάς στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ με αφορμή το UFUK: Να ενεργοποιηθούν γρήγορα τα ελικόπτερα ROMEO, τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION και τα μη επανδρωμένα Alpha 900 για το Π.Ν.

Με την ενεργοποίηση του πλοίου ηλεκτρονικού πολέμου, οι συντάκτες της τουρκικής στρατηγικής πλέον έχουν τη δυνατότητα...