Κόσμος

Ιταλία - Εκλογές: Ο Μπερλουσκόνι υπόσχεται γη και ύδωρ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όχι μόνο ετοιμάζεται για τις εκλογές στην Ιταλία που θα γίνουν το Σεπτέμβριο αλλά υπόσχεται ήδη υψηλές συντάξεις, μειώσεις φόρων μέχρι και δεντροφυτεύσεις!

«Θα πάρω μέρος στην προεκλογική εκστρατεία και το κόμμα μου, Φόρτσα Ιτάλια, θα είναι κύριος στυλοβάτης της κεντροδεξιάς. Εμείς είμαστε η μόνη, πραγματική κεντρώα δύναμη», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό όμιλο Mediaset, ο οποίος του… ανήκει (στην οικογένειά του).

«Θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας και θα μειώσουμε τους φόρους. Θα φυτέψουμε ένα εκατομμύριο καινούργια δέντρα και θα αυξήσουμε όλες τις συντάξεις στα 1.000 ευρώ τον μήνα», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Παράλληλα, τόνισε ότι το κόμμα του «υποστήριξε πάντα την κυβέρνηση Ντράγκι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι – ούτως ή άλλως – αυτή η κυβερνητική συμμαχία θα ολοκλήρωνε το έργο της τον Μάρτιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως θεωρεί ότι το κόμμα του θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόδειξη του νέου πρωθυπουργού και υπογράμμισε ότι «η κεντροαριστερά είναι κάθε άλλο παρά ενωμένη, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι έληξε η συμπόρευσή της με τα Πέντε Αστέρια».

Ερωτηθείς για τους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Ντράγκι, οι οποίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Φόρτσα Ιτάλια, ο μεγιστάνας και πολιτικός απάντησε: «Πρόκειται σίγουρα να εξαφανιστούν. Η πολιτική τους σταδιοδρομία τελείωσε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ