Κόσμος

Η ΠΑ του Κουβέιτ θα αποκτήσει αμερικανικούς πυραύλους αέρος-αέρος και βόμβες για τα Eurofighters της

Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια των ΗΠΑ ανακοίνωσε στις 22 Ιουλίου ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έλαβε απόφαση για την έγκριση μιας πιθανής Στρατιωτικής Πώλησης Εξωτερικού προς την Κυβέρνηση του Κουβέιτ προηγμένων όπλων για την υποστήριξη του προγράμματος αεροσκαφών Eurofighter Typhoon και συναφούς εξοπλισμού με εκτιμώμενο κόστος 397 εκατομμύρια δολάρια. Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση που κοινοποιεί στο Κογκρέσο την πιθανή αυτή πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ ζήτησε να αγοράσει 60 προηγμένους πυραύλους αέρος-αέρος μεσαίου βεληνεκούς AIM-120 C-7/8 (AMRAAMs),  250 βόμβες MK-84 γενικής χρήσης 2000LB, 501 βόμβες MK-83 γενικής χρήσης 1000LB, 350 κιτ ουράς KMU-556 Joint Direct Attack Munition (JDAM) για βόμβες GBU-31V1 2000LB- 702 MXU-667 Air Foil Groups (AFG) για βόμβες GBU-48 Enhanced Paveway II (EPW-II) 1000LB- και 702 MAU-210 Enhanced Computer Control Groups (ECCG) για βόμβες GBU-48 Enhanced Paveway II (EPW-II) 1000LB. Περιλαμβάνονται επίσης συστήματα κοινών προγραμματιζόμενων πυροκροτητών FMU-139, εμπορευματοκιβώτια AMRAAM, υποστήριξη όπλων και λογισμικό, αδρανή πυρομαχικά, εκπαιδευτές και εκπαιδευτικός εξοπλισμός, εξαρτήματα βομβών, ανταλλακτικά, ανταλλακτικά επισκευής, εκπαίδευση προσωπικού και εκπαιδευτικός εξοπλισμός, δημοσιεύσεις και τεχνική τεκμηρίωση, υπηρεσίες μηχανικής, τεχνικής και υλικοτεχνικής υποστήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης και εργολάβων και άλλα συναφή στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποστήριξης προγραμμάτων. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος ανέρχεται σε 397 εκατομμύρια δολάρια.

Το Κουβέιτ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους και τα πυρομαχικά με το στόλο Eurofighter Typhoon που αποκτά. Οι κύριοι ανάδοχοι θα είναι η Raytheon Missiles and Defense, Tucson, AZ, και η Lockheed Martin Missiles and Fire Control, Archbald, PA. Πολλαπλά τελικά είδη θα προμηθεύονται από το απόθεμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Η υλοποίηση αυτής της προτεινόμενης πώλησης δεν θα απαιτήσει την τοποθέτηση πρόσθετων αντιπροσώπων της αμερικανικής κυβέρνησης ή των εργολάβων στο Κουβέιτ.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ