Κόσμος

Σκόπια: Βουλευτής του VMRO σύγκρινε την ΕΕ και την Φον ντερ Λάιεν με τους Ναζί

Το υβριστικό λεξιλόγιο της βουλευτού του VMRO DPMNE, Όλγα Λοζάνοφσκα, η οποία στη σκανδαλώδη ομιλία της στη Βουλή συνέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση με το ναζιστικό καθεστώς, μετά την επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρίας Ούρσουλα. Φον ντερ Λάιεν στα Σκόπια, προκάλεσε την αντίδραση του αλβανικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση – DUI, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σε ανακοίνωσή του το DUI αναφέρει ότι  η χρήση τέτοιας παράλογης ρητορικής, εμπνευσμένης από την καταστροφική αντιδυτική και φιλορωσική ιδεολογία, είναι απαράδεκτη και δεν έχει θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους βουλευτές για ωριμότητα, λογική, σεβασμό στον ηθικό κώδικα λόγου στο σπίτι της δημοκρατίας και κυρίως σεβασμό στη στήριξη που έδιναν πάντα οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημοκρατική ανάπτυξη της χώρας μας.

Η βουλευτής Λοζάνοφσκα θα πρέπει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και το VMRO DPMNE θα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από την ομιλία της βουλευτού, απαιτώντας την ευθύνη για τα λόγια που χρησιμοποίησε σήμερα.

Η Δημοκρατική Ένωση για Ένταξη καλεί για ορθολογισμό και ωριμότητα από όλα τα κόμματα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τώρα που είναι προφανές ότι η γαλλική πρόταση δεν παραβιάζει τη γλωσσική, πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας, καταλήγει η ανακοίνωση του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...