Κόσμος

Φιλιππίνες: Δήμαρχος έχει δώσει διαταγή στους υπαλλήλους του να χαμογελούν

Σε διαφορετική περίπτωση, τους προειδοποίησε ότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχική δίωξη

Μια διαφορετική διαταγή έδωσε στους υπαλλήλους του δήμου ένας δήμαρχος στις Φιλιππίνες, καθώς τους ζήτησε να χαμογελούν, γιατί εξυπηρετούν πολίτες.

Αλλιώς τους προειδοποίησε ότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχική δίωξη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Guardian, ο Aristotle L Aguirre, δήμαρχος του Mulanay στο Quezon, προσπάθησε να αλλάξει το κακό κλίμα, υπογράφοντας εκτελεστικό διάταγμα για τη νέα πολιτική, η οποία ορίζει ως προαπαιτούμενο το γέλιο.

Η πολιτική αυτή κρίνεται ως μία από τις σημαντικότερες που έχει τεθεί σε ισχύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκφράζεται η αισιοδοξία πως η πρακτική αυτή θα προσδώσει ένα «αίσθημα ηρεμίας και φιλικής ατμόσφαιρας».

Απαιτείται «αυστηρή τήρηση» της στάσης αυτής από «όλες τις υπηρεσίες, τα γραφεία, τις μονάδες και τα τμήματα».

«Κάθε υπάλληλος/αξιωματούχος που παραβιάζει την εντολή» μπορεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με «διοικητικές ευθύνες, σε σχέση με τους ισχύοντες νόμους, πολιτικές, κατευθυντήριες γραμμές, κανόνες και κανονισμούς», σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Aguirre δεν είναι ο μόνος που έχει κάνει στροφή προς την «πολιτική γέλιου».

Και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Silang, Kevin Anarna, έχει καλέσει το προσωπικό του δήμου να μην είναι συνοφρυωμένο, ενώ υποσχέθηκε ένα νέο στυλ εξυπηρέτησης.

«Όταν πας στο δημαρχείο, όλοι οι υπάλληλοι πρέπει να χαμογελούν. Το κατσούφιασμα απαγορεύεται», είχε πει ο Anarna σε ομιλία του.

Ακόμα, επισήμανε πως όλοι θα καλούνται να φορούν λευκά ρούχα και όχι άλλα χρώματα που μπορεί να συνδεθούν με πολιτικές πεποιθήσεις.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο όλοι θα νιώθουν ίσοι, μετά και τις διχαστικές εκλογές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...